NBA: Z Madison Square Garden násilím vyviedli Charlesa Oakleyho

NETKY.SK • 9 Február 2017, 08:55 • 2 min
NBA: Z Madison Square Garden násilím vyviedli Charlesa Oakleyho

NEW YORK - Neslávne opustila bývalá hviezda basketbalového klubu New York Knicks Charles Oakley Madison Square Garden ešte pred skončením stredajšieho zápasu NBA s Los Angeles Clippers (115:119). Násilím ho musela vyviesť z haly bezpečnostná služba, údajne vyvolal roztržku v hľadisku neďaleko majiteľa klubu aj MSG Jamesa Dolana, s ktorým je už dlho na nože.

slovakia

left justify in out

"Charles Oakley dnes večer prišiel na zápas a správal sa mimoriadne nevhodne a hrubo. Vykázali ho z haly a zadržala ho newyorská polícia. Zostáva veľkou postavou histórie Knicks a my veríme, že sa mu dostane pomoci," komentoval incident klub na twitteri. Polícia potvrdila, že voči Oakleymu boli vznesené tri obvinenia z napadnutia, všetky menej závažného tretieho stupňa.

Hádka sa odohrala v prvej štvrtine iba pár radov od postrannej čiary počas prerušenia hry, práve keď domáci krídelník Kristaps Porziňgis strieľal trestné hody. Neušla pozornosti hráčov a trénerov oboch tímov. "Ťažko sa mi na to pozeralo. Už som sa tam chcel rozbehnúť, ale potom som si povedal, čo tam asi tak budem robiť. Nepáčilo sa mi to. Je to môj priateľ," reagoval tréner Clippers Doc Rivers, bývalý Oakleyho spoluhráč z New Yorku. Incident údajne spustili Oakleyho pokriky smerom k Dolanovi. Následne strčil do jedného zo zriadencov. Keď ho násilím vyvádzali z haly, časť publika začala skandovať jeho meno.

Päťdesiattriročný Charles Oakley bol ako špecialista na obranu prvým ochrancom vtedy začínajúceho Michaela Jordana v Chicagu. V roku 1988 uvoľnil miesto Horaceovi Grantovi a Bulls ho vymenili do New Yorku Knicks, kde strávil desať rokov a v závere sezóny 1993/1994 si zahral vo finále proti Houstonu po boku Patricka Ewinga či Johna Starksa. V roku 1998 putoval do Toronta, kde pri ňom vyrastali Vince Carter a Tracy McGrady. S Jordanom sa potom stretol v jednom tíme ešte raz vo Washingtone. Kariéru zakončil pôsobením v Houstone. "Je to najlepší spoluhráč na svete. Najlepší," nedal na neho dopustiť Rivers. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies