Bývalý šéf Barcelony si poriadne vydýchol

NETKY.SK • 24 Apríl 2019, 13:42 • 2 min
Bývalý šéf Barcelony si poriadne vydýchol

MADRID - Napokon za mreže nepôjde. Sandra Rosella zbavil madridský súd obvinenia z prania špinavých peňazí pre nedostatok dôkazov. Bývalý prezident španielskeho futbalového klubu FC Barcelona strávil vo väzení takmer dva roky.

slovakia

left justify in out

Rosella vyšetrovali v súvislosti s predajom televíznych práv na prípravné zápasy brazílskej reprezentácie v čase, keď bol členom výkonnej rady športovej firmy Nike. Podozrievali ho z vyplatenia takmer 20 miliónovej provízie za zápasy Brazílie, keď bol na čele tamojšej futbalovej federácie Ricardo Teixeira.

 

 

Päťdesiatpäťročný niekdajší prvý muž "blaugranas" mal v minulosti nelegálnym spôsobom zarobiť na predaji televíznych práv na priateľské zápasy brazílskej reprezentácie. Podobného činu sa mal dopustiť aj pri uzatváraní zmluvy medzi Brazíliou a spoločnosťou Nike. Zároveň má byť členom zločineckej organizácie. Pre spomenuté obvinenia si Rosell odsedel 21 mesiacov vo väzení. Verejní žalobcovia preňho pôvodne žiadali väzenie na 11 rokov a zároveň navrhli finančný trest vo výške 60 miliónov eur.


Rosell stál na čele FC Barcelona v rokoch 2010 až 2014. Počas jeho panovania angažoval tím z Camp Nou brazílskeho reprezentanta Neymara. Aj tento obchod sprevádzal tieň podozrení z daňových únikov. Bývalého šéfa FCB podozrievali istý čas aj z obchodovania s orgánmi, keď podľa španielskych médií v roku 2012 zaobstaral na čiernom trhu pečeň pre niekdajšieho francúzskeho obrancu Érica Abidala.
 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies