NBA: Rozhodca Bavetta (74) pískal 2633. zápas v sérii

NETKY.SK • 3 Apríl 2014, 11:21 • 2 min
NBA: Rozhodca Bavetta (74) pískal 2633. zápas v sérii

NEW YORK - Basketbalový rozhodca Dick Bavetta pískal v noci na štvrtok svoj 2633. zápas NBA bez prerušenia. Už 74-ročný arbiter, ktorý bol jedným z trojice rozhodcov duelu New York - Brooklyn (110:81), nevynechal od roku 1975 ani jeden z pridelených stretnutí. Práve v newyorskej Madison Square Garden pred 39 rokmi začínal svoju profesionálnu kariéru muža s píšťaľkou.

slovakia

left justify in out

"Vzťah k práci bola jednou z hlavných vecí, ktorú ma naučili rodičia. Musím priznať, že to beriem veľmi vážne. Pre mňa je to otázka osobnej cti a hrdosti. Nikdy by som si nedovolil vynechať zápas z ľahkovážneho dôvodu. Pokiaľ ma bude zdravie poslúchať, nikdy tak ani neučiním," citovala veterána Bavettu agentúra AP.
      

Počas bohatej kariéry Bavetta okrem množstva súbojov v základnej časti pískal 270 play off zápasov, 27 duelov vo finálových sériách, tri Zápasy hviezd a predstavil sa aj na OH 1992 v Barcelone. Jeho obdivuhodnú sériu neprerušilo ani zlé počasie, vďaka ktorému sa často v zámorí odkladajú súboje nielen v NBA. Keď v Toronte uzavreli letisko pre snehovú búrku, Bavetta sa vynašiel a 480 kilometrov dlhú cestu do Clevelandu absolvoval na aute z požičovne.
      

"Myslím, že fakt, že za žiadnu cenu nechcem vynechať ani jeden duel, je akýmsi pudom sebazáchovy. Vždy som to cítil tak, že ak by som nemohol rozhodovať basketbalový zápas, namiesto mňa by museli povolať niekoho iného. Ten mohol byť so svojou rodinou alebo mať v tom čase nejaké iné plány. Jednoducho, nie je to môj štýl," dodal Bavetta.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies