NBA: Nasha možno Toronto premiérovo priveje do Kanady

NETKY.SK • 4 November 2013, 16:56 • 2 min
NBA: Nasha možno Toronto premiérovo priveje do Kanady

TORONTO - Generálny manažér basketbalistov Kanady Steve Nash sa na sklonku aktívnej kariéry možno predstaví v tíme jediného zástupcu tejto severoamerickej krajiny v NBA - Toronto Raptors.

slovakia

left justify in out

Tridsaťdeväťročný stredný rozohrávač Los Angeles Lakers v štatistických ukazovateľoch trie od začiatku prípravy na novú sezónu biedu, a to v čase, keď Kalifornčania bez rekonvalescenta Kobeho Bryanta potrebujú jeho omnoho výdatnejšiu pomoc. Nash má v tomto ročníku priemer iba 7 bodov a 5,3 asistencie na zápas, svoj premiérový v "žlto-purpurovom" zakončil priemermi 12,7 + 6,7. Lakers sa hotovali získať pred štartom sezóny 2013/2014 veľkú rybu a práve Toronto deklarovalo, že s výnimkou litovskej nádeje Jonasa Valančiunasa je ochotné rokovať o výmene akéhokoľvek hráča. Najcennejšími v tíme "jašterov" sú krídelníci Rudy Gay a DeMar DeRozan.

Dvojnásobný najužitočnejší hráč NBA Nash odohral v základnej časti súťaže už vyše 1200 zápasov, v ktorých dosiahol priemer 14,4 bodu a 8,5 asistencie na jeden duel. V play-off pridal ďalších 120 súbojov. Na svoj premiérový titul však stále čaká, nezískal ho s Dallasom ani Phoenixom, dva tímy, medzi ktoré rozdelil svoju kariéru. Jeden z najuznávanejších dirigentov hry v dejinách ligy je líder tzv. klubu "50 - 40 - 90". Patria doň hráči, ktorí v jednej sezóne dosiahnu vyše 50 % úspešnosť streľby z hry, 40 % úspešnosť streľby trojok a 90 % úspešnosť streľby trestných hodov. Nash dosiahol tieto čísla až štyrikrát v rokoch 2005 - 2010, doteraz sa to podarilo iba pätici Larry Bird (2x), Reggie Miller (1x), Mark Price (1x), Dirk Nowitzki (1x) a Kevin Durant (1x).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies