Navštívte kúpele: Rajecké Teplice

NETKY.SK • 3 September 2014, 14:00 • 2 min
Navštívte kúpele: Rajecké Teplice

BRATISLAVA - Tento rok sme si slnka počas leta príliš neužili preto potrebujeme energiu nabrať niekde inde. Čo tak niečo spraviť pre svoje telo i dušu? Skúste navštíviť kúpele Rajecké Teplice.

slovakia

left justify in out

Rajecké Teplice sú mesto ležiace v Žilinskom kraji. Prírodné termálne liečebné kúpele v tomto meste patria medzi najznámejšie a najpríťažlivejšie na Slovensku.

 

Ako hlavný balneoterapeutický prostriedok sa v kúpeľoch využívajú termálne pramene 38 °C teplej hydrouhličitanovo-vápenato-horečnatej liečivej vody bez ďalšej úpravy.

 

Liečia sa tu funkčné aj degeneratívne choroby pohybovej sústavy v štádiu odznievania akútnych príznakov.

 

S úspechom sa tu liečia i stavy po úrazoch alebo operáciách veľkých nosných kĺbov a chrbtice, vrátane operácií medzistavcovej platničky a operácií s použitím kĺbových náhrad.

 

Z nervových chorôb sa v kúpeľoch liečia stavy po detskej obrne, nervovo-svalové degeneratívne ochorenia, hemiparézy a paraparézy cievneho pôvodu, chabé obrny okrem poúrazových, Parkinsonova choroba a niektoré choroby z povolania.

 

Dominantou a pýchou kúpeľov Rajecké Teplice je v antickom štýle riešený kúpeľný dom Aphrodite, vybavený najmodernejšími diagnostickými a terapeutickými prístrojmi.

 

Nachádza sa tu množstvo procedúr liečebného, relaxačného a skrášľujúceho charakteru: vodoliečba, klasické masáže, škótske streky, oxygenoterapia, uhličitý kúpeľ, manikúra, pedikúra, kozmetika, kaderníctvo.

 

Návštevníci si môžu posedieť a stráviť príjemné chvíle v prekrásnej kaviarni kúpeľného domu.

 

Súčasťou mesta a kúpeľov sú dva parky jeden vo francúzskom štýle a druhý v anglickom.

 

V Rajeckých Tepliciach a v blízkom okolí sa nachádza aj množstvo kultúrnych a prírodných pamiatok.

 

Medzi tie kultúrne patrí napríklad Kuneradský zámok, Zrúcanina gotického kostola, Kalvária, Čičmany, Slovenský betlehem a mnoho iných...

 

A z prírodných môžete navštíviť Strážovské vrchy, Skalný budzogáň, Martinské hole, Labutie jazierko...




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies