Národné športové centrum a Športové centrum polície podpísali memorandum o spolupráci

NETKY.SK • 27 November 2018, 16:33 • 2 min
Národné športové centrum a Športové centrum polície podpísali memorandum o spolupráci

Bratislava - Národné športové centrum (NŠC) a Športové centrum polície (ŠCP) podpísali memorandum o spolupráci na dobu neurčitú. Obe organizácie so sídlom v Bratislave kooperujú už dlhšie obdobie a rozhodli sa pre oficiálnejší krok.

slovakia

left justify in out

Prvá spoločná akcia po podpise bola utorňajšia tlačová konferencia akrobatických lyžiarov na pôde ŠCP. "Účel memoranda je zvýraznenie našej spolupráce, či už mediálnej, alebo v rámci podpory športovcov. My sa zameriavame najmä na mládežníkov, oni majú vyššiu kategóriu seniorských športovcov. Týmto si nastavujeme pravidlá, ide aj o spoločné projekty, medializácie, obe strediská dlho spolupracujú. Takýmto spôsobom chceme dať najavo aj športovcom, že sme partneri, nie konkurenti, chceme si pomáhať. Napríklad na tlačovej konferencii ide o spoločnú propagáciu nášho mládežníka a Zuzany Stromkovej ako seniorskej reprezentantky," povedal riaditeľ NŠC Boris Čavajda.

 

 

Podľa riaditeľa ŠCP Juraja Minčíka môže ísť o vzájomne prínosné rozhodnutie: "Vidím veľa možností a prienikov. Je veľa aktivít, ktoré my nerobíme, naopak, NŠC ich má, či už to je diagnostika, alebo vzdelávanie trénerov. Memorandom sme urobili prvý krok, teraz môžeme realizovať veci. Spolupracovali sme v niektorých oblastiach, keď športovci končili v NŠC a bola príležitosť preradiť ich k nám, zobrali sme ich a plynule prešli. Niektoré veci fungovali, ale sám vidím, že možností je viac, som rád, že pán riaditeľ NŠC súhlasil, aby sme naše skúsenosti prepájali viac."

 

Momentálne by sa kooperácia mohla prejaviť v príprave "letných" športovcov v zimných podmienkach. "Budeme sa rozprávať o možnostiach, ako si vieme pomáhať. Väčšinou máme letné športy, naši špičkoví reprezentanti chodia na sústredenia, teraz v zime sa pripravujú kondične v iných podmienkach. Boli by sme veľmi radi, keby nám NŠC prispelo svojou diagnostikou, keby vedeli vycestovať za našimi športovcami a podeliť sa o cenné rady s realizačnými tímami. Myslím si, že toto by mohlo byť najaktuálnejšie," dodal Minčík.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies