Napriek mnohým opatreniam pribúdajú obete na cestách

NETKY.SK • 19 November 2015, 10:22 • 2 min
Napriek mnohým opatreniam pribúdajú obete na cestách

BRATISLAVA - Napriek neustálym upozorneniam od polície či zvýšeným kontrolám stále pribúdajú obete na cestách.

slovakia

left justify in out

Nepomáhajú ani dohovárania či pokuty, upozornila hovorkyňa Prezídia PZ Denisa Baloghová. Za posledný týždeň si nehody vyžiadali deväť ľudských životov, týždeň pred tým sedem. Rekordný v počte usmrtených bol 42. týždeň s 15 mŕtvymi. Od začiatku roka do nedele 15. novembra zomrelo na cestách 231 ľudí.


Rapídne stúpol počet usmrtených chodcov, nepomohla ani zmena legislatívy a prevencia, aktuálne je to už 64 osôb. O život prišlo aj 26 motocyklistov, 15 cyklistov a 126 vodičov a spolujazdcov. Nezodpovednosť účastníkov cestnej premávky je každodennou realitou na cestách, varuje polícia. Policajti v službe napríklad nakrútili chodcov, ktorí prechádzajú cez štvorprúdovú cestu, aj keď nad ich hlavami je nadchod. Cyklistov idúcich vedľa seba v jednom pruhu. Chodcov, ktorí prechádzajú na červenú, aj deti. Seniorov skracujúcich si cestu z nákupu krížom cez križovatku.

 

Pri minulotýždňových tragických nehodách si hneď dva ľudské životy vyžiadala nehoda, ktorá sa stala v pondelok v okrese Levice. Pri čelnej zrážke dvoch áut zomrela vodička a spolujazdec. Vo štvrtok v Sabinove zrazil vodič chodca na priechode, v ten istý deň v katastri Kysuckého Lieskovca zrazil vodič nákladiaku ženu na priechode, zomrela v nemocnici. V piatok v Prešove vodič nákladného auta zrazil muža prechádzajúceho cez cestu. V sobotu v okrese Piešťany chodec bez reflexných prvkov vstúpil na cestu rovno pred nákladné auto. V sobotu v okrese Trebišov zrazil vodič muža v tmavom oblečení, ktorý išiel po ceste. V Sobotu v Žarnovickom okrese zrazil vodič chodca, ktorý prechádzal cez cestu mimo priechodu. V ten istý deň v okres Dolný Kubín zomrel pri čelnej zrážke dvoch áut jeden z vodičov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies