Náklady FNM dosiahnu budúci rok 1,98 mil. eur

NETKY.SK • 4 December 2014, 19:13 • 2 min
Náklady FNM dosiahnu budúci rok 1,98 mil. eur

BRATISLAVA - Náklady na činnosť Fondu národného majetku (FNM) SR dosiahnu v budúcom roku 1,978 mil. eur. Z tejto sumy tvoria prevažnú časť prevádzkové náklady, konkrétne 1,963 mil. eur.

slovakia

left justify in out

Zvyšných 15 tis. eur pripadne na náklady na obstaranie dlhodobého majetku. Vyplýva to z návrhu rozpočtu nákladov na činnosť FNM na roky 2015 až 2017, ktorý schválil parlament. Súčasťou schváleného rozpočtu sú aj výdavky FNM vo výške 92,52 tis. eur. Z nej tvoria výdavky vyplývajúce z právoplatného rozhodnutia súdu v pracovnoprávnych sporoch 72,9 tis. eur. Ostatné výdavky dosiahnu 19,63 tis. eur.

 

FNM by mal byť podľa posledných údajov zrušený v roku 2016, pričom postup rušenia bude v dvoch etapách. Prvý krok bol naplánovaný na roky 2013 a 2014, pričom obsahuje vytvorenie legislatívy pre postupné usporiadanie všetkých aktív a pasív FNM, vrátane zabezpečenia a presunu niektorých činností a povinností fondu. V druhej etape by sa v roku 2015 mal pripraviť zákon o zániku FNM, ktorý by mal byť schválený v roku 2016. Samotný zákon o zániku fondu bude pripravený na podklade rozhodnutia vlády o spôsobe zrušenia FNM, teda či bude zrušený likvidáciou alebo bez likvidácie. 

 

Fond národného majetku SR je právnickou osobou zriadenou v roku 1991. Zmyslom jeho existencie a teda aj hlavnou činnosťou je prevod majetku štátu určeného na privatizáciu na neštátne subjekty. Na základe privatizačných rozhodnutí fond uzaviera zmluvy o predaji podnikov alebo ich častí, respektíve zakladá akciové spoločnosti k rovnakému dňu, kedy nadobúda majetok určený na privatizáciu od štátu. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies