Najviac preplnený vlak na svete: Bangladéšania cestujú aj na streche!

NETKY.SK • 16 Október 2013, 14:10 • 2 min
Najviac preplnený vlak na svete: Bangladéšania cestujú aj na streche!

DHÁKA – Ak si myslíte, že vlak idúci do Košíc počas vianočných sviatkov je preplnený, tak si predstavte, že by ste mali cestovať na moslimský festival obety.

slovakia

left justify in out

Jedná sa pravdepodobne o najviac preplnený vlak na svete, ktorý štartuje v hlavom meste Bangladéša Dháke a vezie Moslimov domov na oslavy počas festivalu obety. Ľudia sa nielenže tlačia vo vnútri vlaku, ale tí ktorí sa nezmestili, cestujú aj na streche a na bočných stranách vozňov. Médiá neuviedli, koľko ľudí z vlaku popadá, ale ako je na fotografiách vidieť Bangladéšania majú bohaté skúsenosti v cestovaní na streche vlaku.

Festival obety, alebo Eid Al-Adha pripadá na desiaty mesiac posledného mesiaca Islamského kalendára a je súčasťou púte do Mekky nazývanej aj Hadždž.

Hadždž je najväčšou púťou na svete a jedným z piatich pilierov islamu, ktorú by mal počas života absolvovať každý moslim, ak mu to umožní jeho materiálna situácia a zdravotný stav.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies