Najpopulárnejšie kryptomeny – 5.časť

NETKY.SK • 21 Jún 2017, 09:47 • 2 min
Najpopulárnejšie kryptomeny – 5.časť

LONDÝN - Rok 2017 je skvelým rokom pre vývoj digitálnych mien. Objavilo sa toľko zaujímavých projektov, že je ťažké ich všetky sledovať. V minulých častiach najpopulárnejších kryptomien sme napísali o niekoľkých z nich a teraz sa pozrieme na štyri najsľubnejšie, ktorých hodnota rýchlo rastie.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Wings


Jednou z prvých digitálnych mien, ktoré sa objavili tento rok, je Wings. Popularita tejto kryptomeny stúpala aj klesala od januára do júna, avšak teraz to vyzerá tak, že sa konečne stabilizovala. Spoločnosť Wings sídli vo Švajčiarsku, čo jej poskytuje potrebné nástroje na vytváranie a podporu decentralizovaných projektov. Podobne ako Ethereum, aj Wings používa inteligentné zmluvy a navyše odhaduje vývoj trhov na predpovedanie hodnoty.

 

Celkový objem Wings na trhu je takmer 90 miliónov jednotiek s celkovou hodnotou vyše 55 miliónov USD. Hodnota jedného Wings je momentálne 0,61 USD.

 

img

 

Gnosis

Táto kryptomena bola spustená vo februári tohto roka a čoskoro dosiahla vysoké úrovne dopytu. Ten od mája trochu klesol, ale momentálne je stabilizovaný. Jej platforma funguje na princípe špekulovania o akýchkoľvek budúcich udalostiach a používatelia dostávajú odmeny za presné predpovede. Podobne ako Lisk, aj Gnosis poskytuje vlastnú platformu na vytváranie dapps.

 

Aktuálny objem na trhu je 1,1 milióna jednotiek GNO s celkovou trhovou hodnotou takmer 270 miliónov USD! Hodnota jedného GNO je momentálne 241,98 USD.

 

img

 

Golem

Ďalšou zaujímavou digitálnou menou je Golem, ktorý bol síce spustený ešte 17.novembra 2014, avšak 20.marca tohto roku sa stala 13. najhodnotnejšou na svete. Už o mesiac neskôr začala prudko rásť aj jej popularita. Crowdfunding tejto kryptomeny sa stal druhým najrýchlejším v histórii digitálnych mien, keď za 29 minút jej obchodovania bol objem vložených peňazí na úrovni 8.600.000 USD! Ciele tejto meny sú vysoké, keďže sa plánuje stať jednou z najväčších globálnych sietí s mimoriadnym výkonom. Prístup do nej má každý a vzniká tak jeden obrovský superpočítač, ktorý redukuje náklady (niekedy až 10-násobne) pri náročných vedeckých výskumoch, analýzy obrovských objemov dát či dokonca pomáha s vývojom umelej inteligencie. Používatelia, ktorí nakupujú výpočtový výkon, sa nazývajú „requesteri" a tí , ktorí ju prenajímajú, sú „provideri".

 

Celkový objem na trhu je takmer 830 miliónov GNT s celkovou hodnotou 565 miliónov USD. Hodnota jedného GNT je aktuálne 0,6824 USD.

 

img

 

Stratis

Čerešničkou na torte je digitálna mena Stratis. Táto kryptomena bola spustená ešte v júni 2016, avšak takmer okamžite po spustení obchodovania v apríli sa stala jednou z najžiadanejších. Táto výkonná vývojová platforma Blockchain má jedinečnú vlastnosť - ponúka možnosť kódovať decentralizované aplikácie v C#, čo otvára pre vývojárov mnoho možností. Okrem toho Stratis umožňuje organizáciám vytvárať súkromné blockchainy.

 

Momentálne je na trhu takmer 100 miliónov STRAT s celkovou hodnotou vyše 750 miliónov USD. Hodnota jedného STRAT je 7,69 USD.

 

img

 

Tento zoznam ponúka krátky pohľad na aktuálny stav trhu s digitálnymi menami. Popularita rôznych kryptomien však nie je ani z ďaleka konštantná a tieto hodnotenia sa môžu rýchlo zmeniť. Pred nami je ešte celý polrok, takže sa určite ešte máme na čo tešiť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies