Najotravnejšie hlášky mamičiek

NETKY.SK • 27 August 2017, 15:03 • 2 min
Najotravnejšie hlášky mamičiek

BRATISLAVA - Určite ste aj vy stretli s mamičkou, ktorá vám pri každej jednej vete o svojom dieťati liezla na nervy. Ľudia sú rôzny a to platí aj o mamičkách. Okrem prehnaných "bio" matiek sú aj také, ktoré vás privedú do varu hneď ako otvoria ústa. Poznáte nejakú?

slovakia

left justify in out

Matky sú tak trochu samostatný živočíšny druh. Je to logické, Príroda zariadila, že materinská láska je naozaj tá najsilnejšia ale niekedy je to predsa len  príliš. Toto sú tie najtrápnejšie mamičkovské hlášky.

 

Keď počujete mamičku, ako hovorí "my sme dnes krásne papali polievočku", "my sme dnes spinkali dvakrát" alebo "my máme dnes dobrú náladu", premýšľate, či po pôrode neutrpela nejaké mozgové poranenie. Takzvané "mykanie" je hrozný maminkovský zlozvyk. Všetci svoje deti milujeme a dýchali by sme za nich, ale tú polievočku jedlo vaše dieťa a nie vy!

 

Akonáhle nejaká mama začne vetu "to náš Peťko...", ostatným matkám asi naskočí husacia koža. Buď sa dozviete, že jej Peťko už rozpráva celé vety, alebo behá po tráve za loptou, prípadne vďaka výchove prespí celú noc a je pokojné dieťa a matky detí, ktoré sa v noci budia sú asi maximálne neschopné. Áno, každá mama je presvedčená, že jej dieťa je to najkrajšie, najmúdrejšie a najvychovanejšie, ale slušnosť je aspoň predstierať, že aj deti iných maminiek sú šikovné.

 

Jasne ste videli ako Monika zbila Tomáška lopatkou a ako bonus mu nasypala vedro piesku na hlavu, ale jej mama to razatne odmieta. To by naša Monika nikdy nespravila! Naša Monika taká nie je! Monika? Nikdy, já svoje dieťa poznám! Je to boj s veternými mlynmi, táto matka by vám neverila, ani keby Monika nasypala piesok na hlavu priamo jej.

 

obrazok

 

Vy nechodíte do mama klubu? Vy nevaríte iba  bio potraviny? Vy nešatkujete? A potom starostlivé "ale to by ste mali", za ktorým sa schováva "ja som lepšia matka ako ty". Premúdralé matky presvedčené o svojej neomylnosti a dokonalosti sú strašne otravné. Behom chvílky dokážu zraziť na kolená aj tých najodolnejších a vyvolať v nich pocit, že namiesto dieťaťa si asi mali zaobstarať morské prasa, pretože o nič iné sa postarať nedokážu.

 

Dalším extrémem sú maminky, ktoré majú slovník postavený na slove „nie“. To je samé „nechoď tam“, „nelez tam“, „nerob to“, „nechytaj  to“, „nejedz to“ a podobne.

 

Mamičky by nemali príliš veľa čítať. Respektíve, by mali knížky o výchove dieťaťa, diskusie na internete či rôzne fóra vymeniť za normálne knižky alebo časopisy. Pretože akonáhle taká matka vysloví "teraz som čítala, že..." verte, že sa dozviete niečo, čo ste necheli počuť. Napríklad, že škôlka kam chodí vaše dieťa je tá najhoršia, lízatko, ktoré má v  ústach je najviac nezdravé zo všetkých lízatiek a podobné hlášky, ktoré zaujímajú maximálne tak premúdralú matku, ktorá má všetko naštudované.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies