Najdôveryhodnejším politikom opozície je Bugár

NETKY.SK • 9 December 2014, 12:06 • 2 min
Najdôveryhodnejším politikom opozície je Bugár

BRATISLAVA - Najdôveryhodnejším politikom opozície je predseda strany Most-Híd Béla Bugár. Podľa prieskumu agentúry Polis, ktorý robili pre agentúru SITA od 1. do 7. decembra na vzorke 1 463 respondentov, lídrovi Mostu verí 17,8 percenta respondentov.

slovakia

left justify in out

Druhým najdôveryhodnejším opozičným politikom je šéf Siete Radoslav Procházka s podporou 12,5 percenta, tretiu priečku v prieskume obsadila Lucia Žitňanská z Mostu-Híd s 7,4 percentami. Nasleduje líder hnutia OĽaNO Igor Matovič (7,2 percenta), predseda KDH Ján Figeľ (štyri percentá) a zakladateľ strany Občania SR Alojz Hlina (3,1 percenta). Dôveryhodnosť ostatných opozičných politikov je nižšia ako tri percentá. Nikomu z nich neverí 40,9 percenta opýtaných, odpovedať nevedelo 23,2 percenta respondentov.

Spomedzi politikov vládneho Smeru ľudia najviac dôverujú premiérovi Robertovi Ficovi (32,6 percenta). Druhým najdôveryhodnejším v Smere je minister vnútra Robert Kaliňák s 22,2-percentnou podporou, nasleduje nový predseda parlamentu Peter Pellegrini s 18,4 percentami. Šéfovi slovenskej diplomacie Miroslavovi Lajčákovi verí 14,2 percenta opýtaných. Dôvera voči ďalším politikom Smer je menšia ako dve percentá. Nikomu z vládnej strany neverí 30,7 percenta opýtaných a odpovedať nevedelo 18,4 percenta účastníkov prieskumu. 

Agentúra SITA vydá k správe aj tabuľku s názvom Tab: Najdôveryhodnejším politikom opozície je Bugár



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies