Najbohatšou stranou bola vlani SNS

NETKY.SK • 9 September 2010, 11:28 • 2 min
Najbohatšou stranou bola vlani SNS

Najbohatšou stranou bola vlani SNS

slovakia

left justify in out

img

Najbohatšou parlamentnou stranou bola v minulom roku SNS s majetkom v hodnote viac ako 2,5 milióna eur. Príjmy národniarov predstavovali vyše 870.000 eur. Vyplýva to z výročnej správy politických strán a politických hnutí za rok 2009, s ktorou sa na úvod piateho rokovacieho dňa piatej schôdze Národnej rady (NR) SR oboznámili jej poslanci.
      Po SNS nasleduje najväčšia parlamentná strana Smer-SD s majetkom v hodnote viac ako 2,2 milióna eur. Za minulý rok jej príjmy predstavovali takmer 2,8 milióna eur.
      Najsilnejšia koaličná strana SDKÚ-DS disponovala v uplynulom roku majetkom vo výške okolo 620.000 eur, pričom jej príjmy v tom období sa pohybovali vo výške približne 1,8 milióna eur.
      Ako sa v správe ďalej uvádza, štvrtou najbohatšou parlamentnou stranou je KDH. Majetok kresťanských demokratov v roku 2009 dosiahol približne 440.000 eur a príjmy predstavovali viac ako 600.000 eur. Nasleduje nová strana v parlamente Most-Híd. Bugárovci v čase, keď ešte neboli súčasťou zákonodarného zboru, mali majetok vo výške viac ako 105.000 eur. Príjmy strany predstavovali v roku 2009 skoro 380.000 eur.
      Najmenším majetkom v minulom roku spomedzi strán, ktoré majú zastúpenie v zákonodarnom zbore, disponovala strana OKS, ktorej štyria poslanci sa do NR SR dostali na kandidátke Mosta-Híd a strana SaS, ktorá je tiež politickým nováčikom. OKS mala v roku 2009 majetok vo výške takmer 14.000 eur, pričom príjmy predstavovali niečo cez 5000 eur. SaS disponovala majetkom vo výške viac ako 11.000 eur. Príjmy strany dosiahli v uplynulom roku takmer 300.000 eur.
      Dnes by sa malo hovoriť aj o očakávanej novele Ústavy SR, ktorá výrazne obmedzuje imunitu poslancov a sudcov. Na jej prijatie je však potrebných aspoň 90 hlasov, ktoré vládna koalície nemá. Potrebuje tak podporu aspoň 11 členov opozície. Smer-SD však avizoval, že mu prekáža zbavenie sudcov imunity, navyše žiadal, aby sa o návrhu rokovalo až po septembrovom referende, ktoré otázku súvisiacu so zrušením poslaneckej imunity obsahuje. Návrh, ktorý je momentálne v druhom čítaní, neprešiel z dôvodu potreby ústavnej väčšiny ani v jednom príslušnom parlamentnom výbore.
      Predsedníčku vlády SR Ivetu Radičovú (SDKÚ-DS) čaká dnes popoludní v parlamente prvá Hodina otázok v tomto volebnom období. Ako prvý bol so svojou otázkou vyžrebovaný Viliam Jasaň (Smer-SD). Opozičného poslanca zaujíma, či premiérka považuje postup Igora Matoviča (SaS) po tom, čo informoval o pokuse korumpovať jeho osobu, za správny. Igor Choma (Smer-SD) chce zase vedieť, ako bude vláda financovať zastavenú výstavbu diaľnic cez PPP projekty, ak EÚ vzhľadom na negatívnu európsku politiku Radičovej kabinetu nebude súhlasiť s realokáciou zdrojov z fondov únie.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies