Nadal môže v Madride potvrdiť formu, titul obhajuje Murray

NETKY.SK • 1 Máj 2016, 13:05 • 2 min
Nadal môže v Madride potvrdiť formu, titul obhajuje Murray

MADRID - Španielsky tenista Rafael Nadal sa po aprílových triumfoch v Monte Carle a Barcelone, zhodne deviatych v kariére na predmetných podujatiach, pokúsi získať svoj piaty titul na turnaji ATP World Tour Masters 1000 Mutua Madrid Open v Madride.

slovakia

left justify in out

Definitívne by tým dal najavo, že s útokom na jubilejný desiaty primát na parížskom grandslamovom Roland Garros (22. mája - 5. júna) to "kráľ antuky" myslí vážne.

"Už dosť dlho hrám dobre. Vždy však treba, aby tomu zodpovedali aj výsledky," upozornil ľavoruký Malorčan Nadal, ktorý 3. júna pribudne medzi tridsiatnikov. Niekdajší líder svetového rebríčka triumfoval v areáli Caja Mágica v španielskej metropole v sezónach 2005, 2010, 2013 a 2014. Trofej bude obhajovať Brit Andy Murray, ktorý s "Rafom" prehral v semifinále v Monaku 6:2, 4:6, 2:6. Nedávno si spoločne zatrénovali v Nadalovom rodnom Manacore.

"Každý hráč prechádza obdobiami, v ktorých sa mu nedarí do takej miery, ako predtým bývalo zvykom. ´Rafa´ je však stále jedným z najlepších tenistov na predmetnom povrchu a na dvorci aj mimo neho pracuje zo všetkých síl. Som si istý, že po vlaňajšku popracoval na mnohých veciach, ale je ťažké odhadnúť, či sa niekedy dokáže vrátiť tam, kde kedysi bol. Musíme si počkať, aká bude odpoveď," podotkol o rok mladší Murray, ktorý v Madride získal titul okrem vlaňajška aj v roku 2008. Treba však pripomenúť, že na antuke sa hrá až od sezóny 2009, dovtedy sa turnaj konal na tvrdom povrchu.

Na štartovej čiare sú aj srbský prvý muž svetového rebríčka Novak Djokovič (v Madride dobyvateľ edície 2011) a Švajčiar Roger Federer (ročníky 2006, 2009 a 2012), ktorý si pridal toto podujatie do kalendára po tom, ako vynechal február a marec vinou operovaného kolena a žalúdočnej virózy. Obom prominentom sa v Monte Carle príliš nedarilo: Federer nestačil vo štvrťfinále na Francúza Jo-Wilfrieda Tsongu a Djokovič ako držiteľ cenného amerického "hardového" double z Indian Wells a Miami šokujúco nezvládol hneď svoj vstupný duel s Čechom Jiřím Veselým.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies