Generálna prokuratúra zistila prieťahy vo vyšetrovaní kauzy Poľovníckej chaty

NETKY.SK • 9 August 2022, 18:13 • 2 min
Generálna prokuratúra zistila prieťahy vo vyšetrovaní kauzy Poľovníckej chaty

BRATISLAVA - Námestník GP skúmal postup prokurátorky z hľadiska plynulosti konania o sťažnosti obvineného Martina J. proti uzneseniu o vznesení obvinenia.

slovakia

left justify in out

Prvý námestník generálneho prokurátora Jozef Kandera zistil prieťahy v konaní prokurátorky, ktorá rozhoduje o sťažnosti obvineného vyšetrovateľa Martina Juhása v kauze Poľovnícka chata. S prokurátorkou mal Kandera pohovor a zároveň jej nariadil bezodkladne rozhodnúť. Vyplýva to z informácií, ktoré TASR poskytol hovorca Generálnej prokuratúry (GP) SR Dalibor Skladan.

 

Zo sveta: Nemci začali s drastickým šetrením, v hre je aj odstavenie teplej vody

 

img

 

Vyšetrovateľa Martina Juhása obvinili v súvislosti s kauzou Poľovníckej chaty v apríli zo zločinu zneužívania právomoci verejného činiteľa. Kauza je známa z videí, ktoré boli medializované vlani v októbri. Zobrazujú, ako sa stretávali šéf Smeru Robert Fico, obhajca obvineného policajného exprezidenta Tibora Gašpara Marek Para, bývalý minister vnútra Robert Kaliňák, podnikateľ Miroslav Bödör a syn Tibora Gašpara. Ako ukázalo vyšetrovanie, odposluchy na spomínanej chate a takisto realizácia video záznamu neboli v súlade so zákonom. 

 

Námestník skúmal postup prokurátorky z hľadiska plynulosti konania o sťažnosti obvineného Martina J. proti uzneseniu o vznesení obvinenia. Na prieťahy v konaní v utorok upozornila Nadácia Zastavme korupciu, ktorá sa v tejto veci obrátila na GP.

 

img


Martin Juhás v minulosti pracoval ako operatívec tímu Kuciak na NAKA, jeho brat Peter bol šéfom toho tímu. Manželka Martina Juhása je prokurátorka, pracuje na Okresnej prokuratúre v Leviciach, odkiaľ bol aj dozorujúci prokurátor prípadu údajného pytliactva.

 

Z domova: Ukrajina zastavila tranzit ruskej ropy na Slovensko!



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona