Na Uprising Reggae Festival prídu aj DJ Vadim a DJ Kentaro

NETKY.SK • 21 Apríl 2016, 10:32 • 2 min
Na Uprising Reggae Festival prídu aj DJ Vadim a DJ Kentaro

BRATISLAVA - Na deviatom ročníku Uprising Reggae Festivalu, ktorý sa uskutoční 26. a 27. augusta na bratislavských Zlatých pieskoch, sa predstavia aj DJ Vadim a DJ Kentaro.

slovakia

left justify in out

DJ Vadim, ktorý má za sebou viac než 3000 odohraných koncertov vo vyše 70 krajinách, sa na Uprisingu predstavil už v roku 2012. Už skôr potvrdenými interpretmi aktuálneho ročníka festivalu sú Alborosie, Nneka, Tarrus Riley Dean Fraser, Alaine, DubFiles feat. Mellow Mood, Forelock & Sr. Wilson a Marina P.


DJ Vadim, celým menom Vadim Peare, sa vo veku troch rokov s rodinou presťahoval zo Sovietskeho zväzu do Londýna. Rodák z Petrohradu vydal v roku 1995 svoje prvé dve EP nahrávky Hallucinogenic Gases a Headz Ain't Ready na svojom vlastnom labeli Jazz Fudge Records. O rok neskôr už podpísal zmluvu s britským vydavateľstvom Ninja Tune. Odvtedy vydal mnoho albumov a skladieb, na ktorých spolupracoval s umelcami ako DJ Krush, The Roots, Prince, Stevie Wonder, Public Enemy, Dilated Peoples, Morcheeba, Ed Rush, Paul Weller, Kraftwerk, Sly and The Family Stone, Super Furry Animals, 5nizza či Fat Freddy’s Drop. DJ Vadim sformoval a produkoval viacero skupín ako The Bug, The Isolationist, The Russian Percussion, One Self a The Electric.


Kentaro Okamoto alias DJ Kentaro je víťazom niekoľkých svetových DJ šampionátov a vo svojej tvorbe spája tanečnú hudbu, reggae, hip-hop či dancehall. Známym sa stal v roku 2002, keď ako prvý zástupca Ázie vyhral súťaž DMC World DJ Championship. Rovnako ako DJ Vadim je členom labelu Ninja Tune. Na konte má albumy On The Wheels Of Solid Steel (2004), Enter: DJ Kentaro (2007) a Contrast (2012). Organizuje tiež vlastný festival Basscamp a vlani založil v Tokiu vlastnú dídžejskú školu World DJ Academy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies