Na turnaji Michalovce Cup 2014 bude El Clásico

NETKY.SK • 18 August 2014, 12:07 • 2 min
Na turnaji Michalovce Cup 2014 bude El Clásico

MICHALOVCE - Aj španielske futbalové veľkokluby FC Barcelona a Real Madrid sa predstavia na tohtotýždňovom turnaji Michalovce Cup 2014 pre hráčov do 17 rokov v metropole Zemplína.

slovakia

left justify in out

Madridské družstvo bude v Michalovciach obhajovať prvenstvo spred roka, vo finále zdolalo Chievo Verona tesne 4:3. Obidve spomenuté španielske mužstvá Real a "Barcu" organizátori zaradili do základnej A-skupiny spolu s domácim MFK Zemplín. Pre miestnych priaznivcov budú zaujímavé najmä slovensko-španielske súboje, no opomenúť nemožno ani vzájomný zápas medzi akadémiami oboch gigantov v európskom aj celosvetovom meradle v stredu 20. augusta.

 

V 5. ročníku turnaja v Michalovciach sa predstavia aj ďalší španielsky tím FC Valencia, hráči českého klubu Dukla Praha ako aj poľské mužstvo Legia Varšava, toto trio bude účinkovať v B-skupine. Súboje v základných skupinách sa uskutočnia od utorka do štvrtka (19. - 21. 8.), na piatok 22. augusta naplánovali organizátori duely o konečné umiestnenie. V predchádzajúcich ročníkoch na podujatí štartovali aj FC Villarreal, Chievo Verona či Juventus Turín.

 

Minuloročná účasť "bieleho baletu" vyvolala veľkú pozornosť a v stretnutí medzi Realom a michalovskými nádejami sa podarilo do posledného miesta vypredať miestny moderný štadión. "Už minulý rok sme hovorili, že to chceme ešte zatraktívniť. Som rád, že sa nám to aj podarilo. Hral tu Real Madrid, no naším snom bolo, aby sem prišla aj Barcelona. Môžem povedať, že sme na jej účasti pracovali dva roky," citoval portál Noviny Zemplína slová manažéra mládeže MFK Zemplín Michalovce Mareka Zahorčáka, ktorý ďalej poznamenal: "Program je tak nastavený, že by na celý turnaj mal byť vypredaný štadión. O účasť na ňom bol obrovský záujem a niektoré veľkokluby sme museli aj odmietnuť. Pevne verím, že štadión bude vypredaný. Či už prvý deň, keď nastúpia naši chlapci proti Barcelone, druhý deň, keď sa uskutoční El Clásico, alebo tretí, keď odohráme duel proti Realu Madrid. Okrem týchto chuťoviek chcem upozorniť aj na ďalších účastníkov piateho ročníka Michalovce Cup, najmä na Valenciu. Tá je treťou najlepšou akadémiou v Španielsku." 



Účastníci 5. ročníka medzinárodného mládežníckeho futbalového turnaja Michalovce Cup (termín: 19. - 22. augusta 2014, hrá sa na štadióne MFK Zemplín Michalovce): 


Rozdelenie tímov do skupín: 
A-skupina: MFK Zemplín Michalovce, FC Barcelona (Šp.), Real Madrid (Šp.) 
B-skupina: FC Valencia (Šp.), Dukla Praha (ČR), Legia Varšava (Poľ.) 

Program turnaja Michalovce Cup 2014: 
Utorok 19. augusta: 
B-skupina: FC Valencia (Šp.) - Dukla Praha (ČR, 18.00 h), rozhodujú: Molitoris - Jenčura, Mihalík 
A-skupina: MFK Zemplín Michalovce (SR) - FC Barcelona (Šp., 20.00), rozhodujú: Vlčej - Perát, Ličko 

Streda 20. augusta: 
B-skupina: Dukla Praha (ČR) - Legia Varšava (Poľ., 18.00), rozhodujú: R. Weiss - Jenčura, Poracký 
A-skupina: Real Madrid (Šp.) - FC Barcelona (Šp., 20.00), rozhodujú: Chmura - Benko, Špivák 

Štvrtok 21. augusta: 
B-skupina: Legia Varšava (Poľ.) - FC Valencia (Šp., 18.00), rozhodujú: Glova - Ádám, Ferenc 
A-skupina: MFK Zemplín Michalovce (SR) - Real Madrid (Šp., 20.00), rozhodujú: Straka - Bobko, Jenčura 

Piatok 22. augusta: 
zápas o 5. miesto: tretí tím z A-skupiny - tretí tím z B-skupiny (16.00), rozhodujú: Kačenga - Perát, Ličko 
zápas o 3. miesto: 2A - 2 B (18.00), rozhodujú: Ziemba - Ferenc, Mihalík 
finále: 1A - 1B (20.00), rozhodujú: Sedlák - Ádám, Špivák 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies