Na trestné oznámenie Fica dohliadnu aj námestníci GP SR

NETKY.SK • 19 August 2015, 16:15 • 2 min
Na trestné oznámenie Fica dohliadnu aj námestníci GP SR

BRATISLAVA – Na trestné oznámenie, ktoré podal premiér Robert Fico na Igora Matoviča, dohliadnu aj námestníci Generálnej prokuratúry (GP) SR. Informoval o tom portál dennikn.sk a pre TASR to následne potvrdila Andrea Predajňová, hovorkyňa GP SR.

slovakia

left justify in out

„Dňa 17. 8. 2015 bolo na Generálnu prokuratúru Slovenskej republiky osobne podané písomné trestné oznámenie predsedu vlády Slovenskej republiky a jeho manželky. Vo veci trestného oznámenia bude činný prokurátor Krajskej prokuratúry v Bratislave,“ uviedla Predajňová. Na základe rozhodnutia generálneho prokurátora bude v trestnej veci okrem prokurátora Krajskej prokuratúry v Bratislave, prokurátora trestného odboru GP SR, činný a zodpovedný len prvý námestník generálneho prokurátora a námestník generálneho prokurátora pre trestný úsek, a to z dôvodu zabezpečenia maximálnej objektivity postupu v tejto trestnej veci.

 

„Zároveň v súvisiacej trestnej veci bude činný prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry GP SR, ktorý zabezpečí preverenie údajného korupčného konania pri verejných obstarávaniach v rokoch 2013–2015, ktoré odzneli na brífingu poslanca Národnej rady SR Igora M.," doplnila Predajňová.

 

Orgány činné v trestnom konaní budú konať kvôli statusu Igora Matoviča na Facebooku. „Pán vystupujúci ako predseda vlády si spoločne s manželkou v roku 2008 založili schránkovú firmu na Belize. V deň vzniku si táto firma založila dva bankové účty v Belize Bank Internacional. Stav účtov k 21. júlu 2015 je 674.546.004,42 dolára,“ konštatovalo sa na sociálnej sieti.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies