Na sobotu vyhlásili štátny smútok, rozlúčia sa s obeťami z Love Parade

NETKY.SK • 29 Júl 2010, 12:52 • 2 min
Na sobotu vyhlásili štátny smútok, rozlúčia sa s obeťami z Love Parade

Na sobotu vyhlásili štátny smútok, rozlúčia sa s obeťami z Love Parade

slovakia

left justify in out

img

Spoločná smútočná rozlúčka s obeťami davovej paniky na technopárty v nemeckom Duisburgu sa bude konať v sobotu, presne týždeň po tragédii. Na tento deň vyhlásili v krajine štátny smútok.
      Pri katastrofálnej tlačenici na Love Parade prišlo o život celkovo 21 ľudí (13 žien a 8 mužov) a vyše 500 sa zranilo. Ešte v stredu bolo v nemocnici 25 zranených, uviedol hovorca polície, informácie o ich stave však nekonkretizoval.
      Spolkový minister vnútra Thomas de Maizičre nariadil na sobotu smútočnú vlajkovú výzdobu s tým, že vlajky budú spustené na pol žrde, informovala agentúra DPA.
      Ekumenická bohoslužba sa uskutoční v Duisburgu o 11.00 h v cirkevnom stánku Salvatorkirche. Kvôli očakávanému návalu ľudí budú pred kostolom umiestnené reproduktory. Popri spolkovom prezidentovi Christianovi Wulffovi sa obradu má zúčastniť aj kancelárka Angela Merkelová.
      Minister vnútra spolkovej krajiny Severné Porýnie-Westfálsko Ralf Jäger a polícia vzniesli veľké výčitky voči usporiadateľom Love Parade aj voči samotnému mestu Duisburg. Ako uviedli v stredu večer na tlačovej besede, kde prezentovali prvú správu o vyšetrovaní, "na kritických bodoch bolo príliš málo usporiadateľov a pokyny úradov - tzv. bezpečnostný koncept - v oblasti vchodu neboli splnené. Minister konštatoval, že takto si spoluprácu mesta s políciou nepredstavuje. Policajnému inšpektorovi pri čítaní svojej správy vyhŕkli do očí slzy.

Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies