Na slovenský trh prídu mobilné telefóny pre seniorov

NETKY.SK • 24 November 2010, 08:31 • 2 min
Na slovenský trh prídu mobilné telefóny pre seniorov

Na slovenský trh prídu mobilné telefóny pre seniorov

slovakia

left justify in out

Rakúska spoločnosť Emporia Telecom, ktorá vyvíja mobilné telefóny určené špeciálne pre staršiu generáciu, plánuje v SR v budúcom roku predať viac ako 10.000 telefónov. Spoločnosť vo svojich trhových odhadoch vychádza nielen z úspechu predaja v Rakúsku, Nemecku a v susednom Česku, ale rovnako aj z demografických údajov.
      Ako informovali včera v Bratislave novinárov predstavitelia spoločnosti, aktuálne pôsobia v 22 krajinách po celom svete a predaj telefónov značky Emporia na všetkých trhoch by mal dosiahnuť hranicu 500.000 kusov.
      Pri vývoji mobilných telefónov venuje rakúska rodinná firma veľkú pozornosť problémom, s ktorými sa starší ľudia pri používaní mobilov stretávajú. Namiesto veľkého počtu najrôznejších funkcií ponúka zákazníkom užívateľskú jednoduchosť. Do ďalšieho vývoja a výskumu plánuje Emporia Telecom v nasledujúcich troch rokoch investovať 14 miliónov eur. Jednou z možností je zapojenie mobilov do sledovania informácií o zdravotnom stave svojich majiteľov.
      Spoločnosť sa chce v budúcom roku na Slovensku zamerať predovšetkým na vybudovanie distribučnej siete pre telefóny a tiež príslušenstva, ktoré je v tomto segmente dôležité. Už budúci rok sa ponuka telefónov a príslušenstva Emporia rozrastie o model emporiaELEGANCE a tiež o modely s pokročilými medicínskymi aplikáciami.
      Telefóny pre seniorov od tejto spoločnosti sa výrazne odlišujú od bežných prístrojov: majú veľké klávesy, ľahko čitateľný displej, hlasný reproduktor kompatibilný s načúvacím prístrojom a jednoduché ovládanie. Súčasťou dizajnu kláves sú komponenty známe z kontrolných panelov používaných u priemyselných zariadení. Veľkosť textu potom optimálnym spôsobom využíva veľký displej. Aby ľudia so sluchovými problémami lepšie počuli, sú použité špeciálne reproduktory s nízkou rezonančnou frekvenciou, ktorá nie je u mobilných telefónov obvyklá. Vďaka tomu je obmedzená akustická väzba, pískanie aj šum.
      Prvý model uvedený na slovenský trh je EmporiaTALKpremium. Ten patrí k telefónom určeným len na telefonovanie a posielanie SMS. Telefón je už od tohto mesiaca zaradený v ponuke spoločnosti Slovak Telekom.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies