Na Slovensku pracuje o 28 % cudzincov viac ako pred rokom. Koľko ich je a ktorých je najviac?

NETKY.SK • 2 November 2017, 07:06 • 2 min
Na Slovensku pracuje o 28 % cudzincov viac ako pred rokom. Koľko ich je a ktorých je najviac?

BRATISLAVA – Ku koncu septembra pracovalo na Slovensku asi 45 900 cudzincov. V porovnaní s minulým rokom je to nárast o 12 700.

slovakia

left justify in out

Najpočetnejšie zastúpenie na slovenskom pracovnom trhu majú občania Srbska, ktorých je tu vyše 8,5 tisíca. Ich počet narástol medziročne o 4 300 osôb, teda viac ako dvojnásobne. Na druhej priečke sú Rumuni, ktorých prišlo za prácou na Slovensko o niečo menej, ale tiež takmer 8 500. Medziročne ich počet narástol o 1 100. Nasledujú občania Českej republiky s počtom cca 4 500 – medziročne viac o 576 ľudí. Informovalo o tom Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny SR.


Každý štvrtý cudzinec na Slovensku pracuje v Bratislave, konkrétne 12 700 ľudí. Nasleduje okres Trnava s fabrikou PSA, ktorý v rovnakom období evidoval 9,5 tisíca zamestnaných cudzincov. Úrad práce v Malackách – v ďalšom okrese s výrobou pre automobilový priemysel – vykázal asi 1 600 pracujúcich občanov iných krajín. Na druhej strane, v okrese Gelnica pracovali len piati cudzí štátni príslušníci.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies