Na Slovensku bude lietať nový nízkonákladový prepravca Blue Slovakia

NETKY.SK • 7 Apríl 2017, 18:05 • 2 min
Na Slovensku bude lietať nový nízkonákladový prepravca Blue Slovakia

BRATISLAVA - Slovenská letecká spoločnosť Blue Slovakia chce získať povolenie na prevádzkovanie vnútroštátnej leteckej prepravy. Pripravovaná nízkonákladová letecká firma má totiž ambície v SR poskytovať regionálne letecké služby.

slovakia

left justify in out

“Na Dopravný úrad sme podali žiadosť na získanie osvedčenia leteckého prevádzkovateľa a teraz musíme počkať na schválenie,” uviedol v tlačovej správe konateľ spoločnosti Blue Slovakia Ľubomír Kolárik.

Ako ďalej informoval, kým získajú povolenie, budú spolupracovať s českou spoločnosťou VanAir Europe. Na začiatku mája plánujú spoločne spustiť prevádzkovanie prvých vnútroštátnych letov na Slovensku. Spoločnosť Blue Slovakia predpokladá, že vlastné osvedčenie leteckého prevádzkovateľa na Dopravnom úrade získa pred koncom roku 2017.

Firma je vlastníkom dvoch dopravných lietadiel a svoj letový park plánuje rozšíriť o ďalšie lietadlo. “S našou flotilou chceme spustiť vnútroštátne linky medzi najväčšími slovenskými letiskami ako Bratislava, Košice, Poprad-Tatry, Sliač, Žilina či Piešťany,” pokračoval Kolárik. Po rozbehnutí vnútroštátnych letov sa chce slovenská letecká spoločnosť Blue Slovakia špecializovať aj na charterovú prepravu osôb a nákladu v rámci Európy na regionálnych tratiach.

Zakladateľom spoločnosti Blue Slovakia a hlavným investorom je Ľubomír Kolárik. Podľa jeho vlastného vyjadrenia desať rokov pracoval vo vojenskom letectve a v súčasnosti podniká a podporuje rôzne sociálne projekty na Slovensku.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies