Na severozápade Anglicka pomáhala s prípravami pred povodňami armáda

NETKY.SK • 26 December 2015, 12:38 • 2 min
Na severozápade Anglicka pomáhala s prípravami pred povodňami armáda

LONDÝN - V niektorých častiach severozápadného Anglicka, Škótska a Walesu britské úrady znova vydali desiatky výstrah pred záplavami v dôsledku očakávaných silných dažďov.

slovakia

left justify in out

Napísala to dnes agentúra AP a dodala, že túto oblasť už niekoľko týždňov sužujú povodne.


Podľa oznámenia úradu pre životné prostredie hrozia v týchto oblastiach počas záplav až straty na životoch. Spravodajská stanica BBC informovala o vyše 250 povodňových výstrahách.


Dočasné protipovodňové zábrany vybudovali s pomocou armády v najhoršie postihnutom grófstve Cumbria v severozápadnom Anglicku.


Búrka Desmond sprevádzaná prívalovými dažďami a mimoriadne silným vetrom zasiahla začiatkom decembra severozápadné Anglicko, časti Severného Írska, južné Škótsko a severný Wales a spôsobila veľké záplavy. V anglickom grófstve Cumbria zaznamenali už vtedy rekordný objem zrážok.


Štátny tajomník ministerstva životného prostredia Rory Stewart uviedol, že intenzita zrážok v zatopených oblastiach je bezprecedentná. Na niektorých miestach sa môže stať, že tam množstvo zrážok už za jeden deň prekročí celomesačný priemer. V týchto oblastiach je už teraz pôda takmer úplne nasýtená z predchádzajúcich lejakov a povodní.


Vypracovanie pohotovostného plánu pred ďalšími intenzívnymi lejakmi bolo obsahom mimoriadneho zasadnutia krízového výboru britskej vlády, ktoré sa uskutočnilo na Štedrý deň.


 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies