Na primátora je už vydaný aj zatykač

NETKY.SK • 19 Júl 2010, 11:32 • 2 min
Na primátora je už vydaný aj zatykač

Na primátora je už vydaný aj zatykač

slovakia

left justify in out

Na primátora Tornale, ktorého od 14. júla hľadá polícia, je vydaný aj zatykač. Sudca sa ho rozhodol vydať pre dôvodnú obavu z vyhýbania sa trestnému stíhaniu.
      Sudca pre prípravné konanie Okresného súdu Revúca v trestnej veci proti Ladislavovi D. pre trestný čin porušovania povinnosti pri správe cudzieho majetku dnes na návrh prokurátora Okresnej prokuratúry Revúca vydal príkaz na zatknutie obvineného Ladislava D. Ten má byť po vypátraní zatknutý a bez meškania najneskôr do 24 hodín dodaný súdu, ktorého sudca príkaz vydal. "Dôvodom je takzvaná úteková väzba, keďže je tu dôvodná obava, že sa obvinený vyhýba trestnému stíhaniu," povedala TASR hovorkyňa Krajského súdu v Banskej Bystrici Nina Spurná.
      Podľa riaditeľa Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Revúcej Branislava Valašteka sa primátora Tornale stále nepodarilo vypátrať, aj napriek veľkej policajnej akcii zameranej na hľadané osoby, ktorá sa uskutočnila 16. júla.
      Staronový primátor Tornale mal v utorok 13. júla vypovedať na polícii. Nedostavil sa tam, a preto ho policajti zadržali na adrese trvalého pobytu. Odišli s ním na mestský úrad, kde si chcel Ladislav D. zobrať dokumenty. Následne zabuchol pred policajnou hliadkou dvere a ušiel zadným vchodom úradu. Primátor je zatiaľ neprávoplatne uznaný vinným za zneužitie právomoci verejného činiteľa a obžalovaný z porušovania povinností pri správe cudzieho majetku.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies