Na post sudcu Ústavného súdu SR kandidujú aj dvaja poslanci Smeru-SD

NETKY.SK • 16 November 2015, 12:27 • 2 min
Na post sudcu Ústavného súdu SR kandidujú aj dvaja poslanci Smeru-SD

BRATISLAVA – O post na sudcu Ústavného súdu SR sa uchádzajú aj dvaja poslanci vládneho Smeru-SD. Podpredsedníčku parlamentu Janu Laššákovú navrhli jej stranícky kolegovia Miroslav Číž a Anna Vitteková, nomináciu predsedu výboru pre vzdelávanie, vedu, mládež a šport Mojmíra Mamojku predložil prodekan Právnickej fakulty Univerzity Mateja Bela v Banskej Bystrici.

slovakia

left justify in out

Mamojka na spomínanej právnickej fakulte zastáva funkciu dekana. Do parlamentu poslanci a relevantné inštitúcie navrhli na voľné miesto sudcu ústavného súdu spolu deväť kandidátov. Agentúru SITA o tom informovalo tlačové oddelenie parlamentu.


Danu Bystriansku, ktorá je dočasne pridelená na výkon funkcie sudkyne na Najvyšší súd SR, navrhlo Združenie sudcov Slovenska. Bystrianská je prezidentkou tohto združenia. Predsedu senátu Správneho kolégia na Najvyššom súde SR Miroslava Gavalca navrhla za kandidáta predsedníčka Najvyššieho súdu SR. Vysokoškolskú učiteľku Soňu Košičiarovú nominovala dekanka Právnickej fakulty Trnavskej univerzity v Trnave.

 

Slovenská advokátska komora predložila za kandidáta advokáta Ondreja Mularčíka, poslanci za KDH Ján Figeľ a Pavol Abrhan navrhli advokáta Michala Matulníka, Združenie sudcov Slovenska nominovalo sudkyňu Najvyššieho súdu SR Lenku Praženkovú a predsedu Špecializovaného trestného súdu Michala Trubana navrhla predsedníčka Najvyššieho súdu SR. Voľby kandidátov na post ústavného sudcu sa uskutočnia na prebiehajúcej 58. schôdzi parlamentu. Národná rada v tajných voľbách zvolí dvoch kandidátov, z ktorých má prezident vybrať jedného.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies