Na Pohode zahrajú aj The Vaccines a Nina Kraviz

NETKY.SK • 1 Apríl 2016, 11:20 • 2 min
Na Pohode zahrajú aj The Vaccines a Nina Kraviz

BRATISLAVA - Na 20. ročníku multižánrového festivalu Pohoda sa predstavia aj anglická indierocková kapela The Vaccines a ruská dídžejka Nina Kraviz.

slovakia

left justify in out

Novinku dnes oznámili organizátori prostredníctvom oficiálnej webstránky podujatia. Jubilejný ročník Pohody sa bude konať od 7. do 9. júla na letisku v Trenčíne a účasť na festivale už predtým potvrdili The Prodigy, Sigur Rós, PJ Harvey, Flying Lotus, Parov Stelar, Gogol Bordello, Odesza, Easy Star All-Stars, Nederlands Dans Theater II, Ernest Ranglin & friends, Spor, Polica, Saul Williams, Dub Pistols, Thundercat, Public Service Broadcasting, Astronautalis, Hollie Cook, Chicks on Speed, Anna Meredith, Ester Rada, Digital 21 + Stefan Olsdal, My Baby, Bazzookas, HO99O9, Sonido Gallo Negro, K-X-P, Have You Ever Seen The Jane Fonda Aerobic VHS?, Hańba!, Oratnitza, Kiran Leonard, It’s Everyone Else, Honeyblood a Monsieur Periné.

 

Londýnska formácia The Vaccines vo svojej tvorbe kombinuje rock'n'roll 50. rokov minulého storočia, americký punk a hardcore. Debutovali v roku 2011 štúdiovkou What Did You Expect from The Vaccines?, po ktorej nasledovali nahrávky Come of Age (2012) a English Graffiti (2015). What Did You Expect from The Vaccines? sa dokonca stala najlepšie predávaným debutom roku 2011 a album Come of Age sa dostal na prvé miesto britského albumového rebríčka. Na konte majú nominácie na BRIT Awards či MTV Awards, pričom v roku 2012 získali NME Award pre najlepšiu novú kapelu.

 


Nina Kraviz sa narodila v sibírskom meste Irkutsk. Vyštudovaná zubárka v minulosti moderovala show v rádiu či písala pre hudobný fanzine. V roku 2005 ju vzali na Red Bull Music Academy v Seattli, no pre problémy s vízami sa zúčastnila až na ďalšom ročníku v Melbourne. Od roku 2008 hrávala pravidelne v moskovských kluboch. V roku 2012 vydala eponymný album a o rok neskôr naň nadviazala nahrávkou Mr Jones. V roku 2014 založila aj vlastný label pod názvom Trip. Za sebou má vystúpenia na festivaloch ako Sonar, Coachella, The Amsterdam Dance Event, Decibel či Awakenings.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies