Na love postrelili poľovníka. Nebol to však kolega, ale...

NETKY.SK • 3 December 2017, 12:30 • 2 min
Na love postrelili poľovníka. Nebol to však kolega, ale...

Na lovecký výlet už nikdy nezabudne tridsaťšesťročný Wiliam Rancourt z amerického štátu New Hampshire. Jeden z jeho kolegov si odložil nabitú brokovnicu na zem a nestrážil ju. Na zbraň nešťastne šliapol lovecký pes, tá vystrelila a broky sa zaryli Rancourtovi do zadku.

slovakia

left justify in out

Incident sa odohral v stredu v okrese Wright County v štáte Iowa. Skupinka poľovníkov prišla na lov bažantov okolo rieky Boone, píše server Novinky.cz.

 

Pred pol druhou sa ozval výstrel, k zemi však nešiel operenec, ale Wiliam Rancourt. K nestráženej zbrani pribehol pes a po chvíli vyšla rana. Rancourt našťastie nemal príliš vážne zranenia. „Bol pri vedomí a mohol aj chodiť,“ povedal pre server Des Moines Register Ken Lonneman, správca parku, ktorý prišiel na miesto incidentu spolu so šerifom.

 

„Brokovnice sú na blízko extrémne nebezpečné. V tomto prípade bol ranený našťastie 20 metrov ďaleko, keby stál bližšie, zranenia by boli oveľa vážnejšie,“ povedal Lonneman.

 

Vzhľadom k začínajúcej loveckej sezóne vysokej zvery dôrazne varoval pred neopatrným zachádzaním s akýmikoľvek zbraňami.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies