Na letisku v Ženeve zhabali 11 limuzín viceprezidenta Rovníkovej Guiney

NETKY.SK • 3 November 2016, 18:56 • 2 min
Na letisku v Ženeve zhabali 11 limuzín viceprezidenta Rovníkovej Guiney

ŽENEVA - Na letisku v švajčiarskej Ženeve zhabali 11 luxusných limuzín viceprezidenta a syna prezidenta afrického štátu Rovníková Guinea Teodorina Obianga (47).

slovakia

left justify in out

Stalo sa tak z iniciatívy tamojšej prokuratúry v súvislosti s trestným stíhaním pre pranie špinavých peňazí, informovali tlačové agentúry SDA a DPA s odvolaním sa na dnešné vyjadrenie hovorcu ženevskej prokuratúry Henriho Della Casu. Ten potvrdil predchádzajúce správy časopisu L'Hebdo, ako aj novín Tages-Anzeiger a Bund.

 

Trestné konanie voči Obiangovi začala aj francúzska justícia. ktorá ho podozrieva z majetkovej trestnej činnosti, konkrétne defraudácie a korupcie. Podľa francúzskych vyšetrovateľov sa Obiang v rokoch 2007-2011 obohatil sčasti cez sprostredkovateľov a schránkové firmy o nehnuteľnosti v hodnote rádovo desiatok miliónov eur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies