Na Grand Prix 18 krajín, 195 koní a 85 jazdcov

NETKY.SK • 18 Júl 2012, 11:17 • 2 min
Na Grand Prix 18 krajín, 195 koní a 85 jazdcov

Na Grand Prix 18 krajín, 195 koní a 85 jazdcov - Ostatné športy Vo štvrtok 19. júla odštartujú v jazdeckom areáli TJ Slávia STU v Petržalke na Májovej ul.

slovakia

left justify in out

img

Vo štvrtok 19. júla odštartujú v jazdeckom areáli TJ Slávia STU v Petržalke na Májovej ul. 47. ročník medzinárodných jazdeckých pretekov v parkúrovom skákaní Mercedes-Benz Grand Prix CSIO*-W/Nations Cup 4* Bratislava. Štvordňové podujatie, ktoré vyvrcholí v nedeľu 22. júla, prilákalo na štart 195 koní a 85 jazdcov z 18 krajín. Parkovisko jazdeckého areálu postupne zapĺňajú kamióny s koňmi z Rakúska, Belgicka, Bulharska, Česka, Dánska, Fínska, Francúzska, Nemecka, Maďarska, Talianska, Holandska, Nórska, Poľska, Rumunska, Švajčiarska, Švédska, Turecka a Slovenska.
      "V Pohári národov reprezentačných štvorčlenných družstiev sa predstaví 13 ekíp, vo veľmi silnom zložení pricestovali do Bratislavy Nemci, Rakúšania, Francúzi, Dáni a Poliaci," informoval tajomník organizačného výboru Rastislav Noskovič.
      Skoková komisia Slovenskej jazdeckej federácie predbežne nominovala do Pohára národov Janu Slávikovú s koňom LORD LEVISTO, Bronislava Chudybu s CARA MIA VON AARHOF, Patrika Majhera s ROAD RUNNER PSG a Radovana Šilla s BULGARIE VAN DED LINDEHOEVE. Vlani skončila v Grand Prix jednotlivcov Sláviková na 5. mieste. "S Lordom Levistom, ktorý má teraz desať rokov, jazdím už od jeho troch rokov, takže ho dobre poznám. Je vo veľmi dobrej kondícii, čo potvrdil aj na posledných pretekoch v Budapešti. Aj keď sme na parkúre urobili nejaké chyby, bolo to skôr mojou zásluhou, nie koníka," povedala pre TASR slovenská reprezentantka, ktorá bude jazdiť jednotlivé súťaže s dvomi koňmi z povolených štyroch.
      Nedeľňajšie preteky Mercedes Benz Grand Prix Bratislava - FEI World Cup a finále Veľkej série budú súčasne kvalifikáciou na ME 2013 v dánskom Herningu. "Na spomínaných pretekoch v Budapešti úspešne štartovali Sláviková a Noskovičová, ktoré si do kvalifikácie ME pripísali prvé body," dodal R. Noskovič.
      Nominácia SR: Jana Sláviková (kone LORD LEVISTO a BALANCE), Monika Noskovičová (QUAX 29, SCLINTURA a QUIKLOVE DES MONTS, Bronislav Chudyba (PEPITA R, INDIGO DE LA VELLE CH a CARA MIA VON AARHOF), Patrik Majher (ROAD RUNNER PSG), Radovan Šillo (CHIEANO a BULGARIE VAN DE LINDEHOEVE), Ján Cigán ml. (MERCEDES), Tomáš Kuchár (L'AMOUR a LAPAJ), Maroš Kuchár (CONSILIA), Jana Miklošová (NOUREJEV N Z a ZIMBA VO KAPEL), Igor Šulek (RAFTOR, CATANGO T a LATIN), Barbora Sokolová (DARJA a WAVO PROFIT), Juraj Krivjanský (SALVADOR), Radovan Obere (DOLLAR-LOOK VAN'T A), Robert Pál (ANSY VAN HET TEXELHOF).
      Program Grand Prix:
      štvrtok 19. júla, 10.00 h: Malá séria (Cena firmy Niké), 13.00: Stredná séria (Cena RTVS), 16.00: Veľká séria - prvá kvalifikácia na Grand Prix (Cena firmy Akzent Media)
      piatok 20. júla: 10.00: Malá séria (Cena firmy A. Brilliant), 13.00: Mercedes Benz FEI Pohár národov 4* - I. kolo
      sobota 21. júla, 8.30: SSP juniorov (mimo GP), 10.00: Malá séria - finále (Cena firmy Respect Slovakia), 13.00: Stredná séria (Cena Tatra banky), 15.00: Veľká séria (Cena firmy Grafobal Group) - tretia kvalifikácia na Grand Prix, 17.00: Bariérové skákanie (Cena Rádia Expres)
      nedeľa 22. júla, 9.00: SSP juniorov (mimo GP), 11.00: Little Prix Bratislava - finále Strednej série (Cena firmy Allianz-SP), 14.00: Mercedes Benz Grand Prix Bratislava - FEI World Cup a finále Veľkej série - kvalifikácia na ME 2013 v Herningu.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies