Na bratislavskom letisku zrušili vyše tridsať letov do Egypta

NETKY.SK • 26 August 2013, 13:47 • 2 min
Na bratislavskom letisku zrušili vyše tridsať letov do Egypta

BRATISLAVA - Na bratislavskom letisku bolo pre situáciu v Egypte zrušených do 23. augusta celkom 31 chartrových letov do destinácií Hurghada a Marsa Alam.

slovakia

left justify in out

Ďalších päť odletov bolo zmenených na prázdne prelety bez cestujúcich na palube. Ako agentúru SITA informovala Dana Madunická z Letiska M. R. Štefánika - Airport Bratislava, a.s. rušenia letov do egyptských turistických stredísk pri Červenom mori sa dotkli vyše šesťtisíc cestujúcich cez cestovné kancelárie. Všetky lety do Egypta zabezpečuje letecká spoločnosť Travel Service Airlines Slovakia.

K piatku minulého týždňa naďalej ostávalo 24 plánovaných odletov do Egypta, ktoré neboli ešte zrušené. Chartrové lety do Egypta začali cestovné kancelárie rušiť postupne od 17. augusta. Tieto lety mali byť uskutočnené až do konca letného letového poriadku, teda do 26. októbra. "Od 17. augusta neboli pridané lety do iných dovolenkármi obľúbených destinácií. Lietadlá do ostatných dovolenkových cieľov však chodia takmer plne vyťažené, preto sa dá predpokladať, že časť cestujúcich zrušených letov do Egypta sa presunula na iné, už vopred naplánované, lety," uviedla Madunická. 

Bratislavské letisko počas letnej sezóny vybavuje chartrové lety do 37 destinácií v trinástich krajinách (bez Egypta), a to v Bulharsku, na Cypre, vrátane separatistickej Severocyperskej tureckej republiky, vo Francúzsku, v Grécku, Izraeli, na Islande, Kapverdských ostrovoch a Malte, v Maroku, Španielsku, Taliansku, Tunisku a Turecku. Spojenia prevádzkujú letecké spoločnosti Bulgarian Air Charter, Travel Service Airlines Slovakia, Danube Wings, Aegean, Freebird Airlines, Tunisair, Nouvelair a Corendon Airlines. 

Na pravidelných linkách šiestich dopravcov z bratislavského letiska možno letieť do 23 miest v dvanástich krajinách a na jedinej vnútroštátnej linke do Košíc. Spolu to predstavuje okolo osemdesiat letov týždenne tam a späť. Írska nízkonákladová letecká spoločnosť Ryanair zabezpečuje priame spojenia so šestnástimi letiskami v šiestich štátoch - Stansted a Luton (Londýn), Bristol, Birmingham, Liverpool, Edinburgh, Dublin, Charleroi (Brusel), Beauvais (Paríž), Bergamo (Miláno), Rím/Ciampino, Alghero, Trapani, Gerona (Barcelona), Malaga a Palma de Mallorca. Nórsky prepravca Norwegian Air Shuttle prevádzkuje pravidelné linky do Osla a Kodane, Travel Service Airlines Slovakia do Tel Avivu, domáci Danube Wings lieta do Splitu, Zadaru a Košíc, ruský UTair Aviation do Moskvy na letisko Vnukovo a ukrajinský Air Onix do Kyjeva na letisko Žuljany.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies