Na Bonoba si fanúšikovia museli počkať, no oplatilo sa

NETKY.SK • 14 August 2014, 11:33 • 2 min
Na Bonoba si fanúšikovia museli počkať, no oplatilo sa

BRATISLAVA - V stredu večer v bratislavskej Aegon aréne Národného tenisového centra (NTC) vystúpil britský hudobník Bonobo.

slovakia

left justify in out

Na Slovensku sa predstavil v rámci turné k aktuálnemu albumu The North Borders (2013) s kompletnou kapelou a speváčkou Szjerdenne. Šlo pritom o druhý koncert kráľa downtempa u nás. No kým prvé vystúpenie sa uskutočnilo minulý rok na festivale Pohoda, stredajší koncert už bol samostatný a dlho očakávaný.

 

O tom, že Simon Green, známy skôr pod menom Bonobo, odohrá v Bratislave koncert, organizátori informovali ešte v novembri. Na pôvodný marcový termín si v priebehu jedného dňa zakúpilo lístok vyše päťsto fanúšikov a fanúšičiek talentovaného hudobníka. Neskôr však organizátori museli podujatie odvolať, pričom náhradný dátum koncertu nebol dlho známy. Napokon vystúpenie pripadlo na 13. augusta. 

 

Skôr než sa 38-ročný Bonobo objavil na pódiu, vystúpili slovenskí Fallgrapp. Úspešný domáci projekt hudobníka Jureša Líšku odohral známe hity z aktuálneho albumu Rieka. Líška so šesťčlennou sprievodnou kapelou a speváčkou Norou Ibsenovou nevynechal skladby Vlasy, Rieka či Ľadový útes. Hoci organizátori pôvodne zamýšľali usporiadať podujatie pod holým nebom, pre nepriazeň počasia museli strechu NTC zatvoriť už po druhej pesničke. To však pridalo na atmosfére koncertu, ktorý začínal ešte za denného svetla. Napokon vystúpenie vyvrcholilo krátko pred 20:00 piesňou I.N.A. Hudobníci sa s publikom rozlúčili za búrlivého potlesku. Nasledovala krátka pauza, počas ktorej technici pripravili nástroje na vystúpenie Bonoba. 

 

Hviezda večera svoj koncert začala krátko po 20:30. Už úvodná pieseň Cirrus priviedla publikum do pohybu. Aj druhá pieseň Sapphire sa niesla v tanečnom duchu, vystriedala ju potom jemnejšia Towers, počas ktorej sa na pódiu predstavila aj nežná Szjerdenne. Následne sa Bonobo prihovoril publiku, pričom vyjadril radosť, že konečne môže v Bratislave koncertovať. Po pozdrave i spomienke na koncert na Pohode nasledovala pieseň Stay the same, ktorá hudobný zážitok priviedla do dokonalosti. Aj ďalšie piesne pokračovali v skvelých aranžmánoch, striedajúc tempo a nálady. Len málo koncertov si dovolíte prežiť so zatvorenými očami, oddávajúc sa hudbe. Bonobov stredajší koncert bol jedným z nich. 

 

V závere šou sa predstavili hudobníci zo sprievodnej kapely. Kým bubeník Jack Baker uchvátil publikum strhujúcim sólom, Mike Lesirge ich saxofónom znovu na chvíľku upokojil. Koncert hudobníci uzavreli piesňou Know You, no pre veľký potlesk sa vrátili ešte na prídavok. „Oplatilo sa naňho toľko čakať,“ hovorili po koncerte fanúšikovia, ktorí si naň kúpili lístky ešte minulý rok. Zážitok z koncertu ale nadobro vymazal spomienku na dlhé čakanie. 

 

Bonobo, vlastným menom Simon Green, pôsobí na hudobnej scéne od roku 1999 a na má konte štúdiovky Animal Magic (2000), Dial 'M' For Monkey (2003), Days To Come (2006), Black Sands (2010) a spomínanú The North Borders. Spolupracovali s ním napríklad speváčky Andreya Triana, Cornelia či Bajka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies