Na bezpečnosť počas Svetového pohára alpských lyžiarok v Jasnej dohliadne 300 policajtov, hasičov a horských záchranárov

NETKY.SK • 20 Január 2024, 07:07 • 2 min
Na bezpečnosť počas Svetového pohára alpských lyžiarok v Jasnej dohliadne 300 policajtov, hasičov a horských záchranárov

O bezpečnosť a pokojný priebeh v najväčšom lyžiarskom stredisku v Jasnej sa počas pretekov Svetového pohára alpských lyžiarok v dňoch 20. - 21. januára 2024 postarajú zložky rezortu vnútra. Rovnako o bezpečnosť niekoľkotisícového davu fanúšikov a lyžiarov, ktorí v priebeh víkendu prichádzajú na svahy.

slovakia

left justify in out

Preteky trvajú dva dni, avšak príprava zložiek MV SR trvala niekoľko mesiacov tak, aby v prípade potreby boli  ich zásahy rýchle a účinné.

Počas prestížnej športovej udalosti budú v teréne viac ako tri stovky príslušníkov Policajného zboru, Horskej záchrannej služby, Hasičského a záchranného zboru a Leteckého útvaru MV SR.

Policajti dopravnej, poriadkovej, železničnej polície ako aj kriminálnej  polície, vrátane služobných psov,  dohliadnu na opatrenia súvisiace s bezpečnosťou všetkých zúčastnených osôb. Zároveň sa postarajú aj o  bezpečnosť a plynulosť v cestnej premávke a zabezpečenie verejného poriadku. 

Horská záchranná služba dohliadne na zabezpečenie zdravotnej starostlivosti. Preteky sú v teréne,  ktorý je na mnohých miestach  nedostupný pre vozidlá, preto je zásah horských záchranárov v prípade potreby nevyhnutný. Dve desiatky profesionálnych horských záchranárov budú k dispozícii na strategických miestach pozdĺž trate. Ich úlohou je v prípade potreby priame ošetrenie úrazu a transport pacienta.

Okrem nich bude v stredisku slúžiť ďalších 20 dobrovoľných záchranárov na výpomoc pri prípadných úrazoch a zabezpečenie všetkých prác v rámci evakuačného plánu. Rovnako, ak to okolnosti budú vyžadovať, zabezpečia pomoc, pri úrazoch a následnom transporte zranených divákov.

V rámci spolupráce pomôžu Horskej záchrannej službe príslušníci špeciálneho určenia, ktorí sú vzdelaní v oblasti prednemocničnej urgentnej zdravotnej starostlivosti. Dvadsať príslušníkov 5. pluku špeciálneho určenia poskytne tiež techniku a svoje know-how najmä pri eventuálnom zvládnutí krízovej situácie, ktorá by mohla nastať. K dispozícii bude pristavený aj vrtuľník Leteckého útvaru MV SR. Na dodržiavanie požiarno-bezpečnostných opatrení na podujatí dohliadne 12 hasičov so siedmimi kusmi techniky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Rastislav Čižmár
Zdroj: MV SR, Foto: Lyžiarské stredisko v Jasnej. (www.minv.sk)
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies