Na 4. ročník Medvedích dní zavíta aj Marián Varga či herci z Partičky

NETKY.SK • 5 August 2011, 15:23 • 2 min
Na 4. ročník Medvedích dní zavíta aj Marián Varga či herci z Partičky

Na 4. ročník Medvedích dní zavíta aj Marián Varga či herci z Partičky

slovakia

left justify in out

img

Štvrtý ročník tradičného podujatia Medvedie dni na Hrebienku sa začne už dnes koncertom Mariána Vargu. "Prvý deň je akousi poctou slovenskej kinematografii, program obohatia počas víkendu aj herci zo známej relácie Partička," priblížila Katarína Šarafínová z Tatry Mountain Resorts.
      Posledné tri ročníky prilákali do Tatier viac ako 40.000 ľudí, predovšetkým rodín s deťmi, pre ktorých je vlastne festival vytvorený. "Ide o najväčšiu koncentráciu medveďov na jednom mieste. Pre každé dieťa, ktoré si so sebou prinesie medvedíka, máme pripravený darček, deti budú môcť spoznávať prírodu a pripravených je množstvo atrakcií," dodala Šarafínová.
      V rámci organizácie tohto ročníka pribudne na Hrebienku najväčšia drevená socha medveďa, ktorého váha je takmer 400 kilogramov, meria 220 centimetrov a je z lipového dreva. "Jeho tvorca sa pri jeho výrobe zapotil, pracoval na ňom už viac ako 100 hodín," zdôraznila Šarafínová. Účasť na festivale prisľúbili aj herci z legendárnych filmov Orlie pierko a Medená veža. Pripravené je aj premietanie dokumentárnych filmov o medveďoch.
      "Dnes o 17. hodine je pripravený Koncert pre Pirina, ktorý bude poctou slovenskej kinematografii. Na zrekonštruovanom 100-ročnom harmóniu zahrá najprv talentovaný Marek Duchnický a po ňom skladateľ a hudobník Marián Varga, ktorý má pripravené piesne aj zo spomínaných filmov," doplnila program Šarafínová. Štvrtý ročník prinesie nové divadelné vystúpenia, ale aj osvedčený medvedí program. Počas víkendu vystúpi divadlo Teatro Tatro, kde hrajú aj herci z televíznej relácie Partička.
      Na Hrebienku sa budú môcť malí "medvedíci" pohrabať v kontajneri, kde ich čakajú sladkosti, budú si môcť otlačiť medvediu labu či vliezť do medvedieho brloha. "Popri tom sa naučia veľa o živote našej najväčšej šelmy a o prírode v Tatrách aj formou originálnych divadelných vystúpení," uviedla Šarafínová. Podujatím bude sprevádzať moderátor Andrej Bičan a organizátori zrátajú všetkých medveďov, ktorí navštívia počas víkendu Hrebienok v snahe vytvoriť medvedí rekord. Program vyvrcholí v nedeľu (7.8.) popoludní.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies