Myjava chce lákať diváka na štadión

NETKY.SK • 9 Júl 2014, 14:50 • 2 min
Myjava chce lákať diváka na štadión

MYJAVA - Futbalisti Spartaka Myjava nemajú pred začiatkom sezóny 2014/2015 stanovené výkonnostné ciele, ich ambíciou je predvádzať dobrú hru a pritiahnuť fanúšikov na štadión.

slovakia

left justify in out

"Nechcem, aby to vyznelo ako klišé, ale tu na Myjave je to naozaj tak. Snahou je hrať pekný útočný futbal, aby zabavil diváka. Naplnený štadión, to bude naša vízia a priorita,“ uviedol na stredajšej predsezónnej tlačovej besede manažér Spartaka Pavol Holeščák. "Pokiaľ bude dobrá hra, plný štadión, to znamená, že budú aj dobré výsledky a dobré umiestnenie. Futbal je v tomto spravodlivý, to sa nedá oklamať. Ak sa aj nejaké zápasy nevydaria, tak pokiaľ budete hrať dobre, raz sa vám to vráti a prídu aj výsledky," doplnil nový tréner Peter Gergely.

 

"Kopaničiari" odohrajú v jesennej časti prvej ligy devätnásť stretnutí, prvý v sobotu 12. júla na ihrisku susednej Senice. Na prvé dva domáce duely 26. júla s Banskou Bystricou a 9. augusta so Zlatými Moravcami nastúpi Spartak pre budovanie vyhrievanej hracej plochy na štadióne v Brezovej pod Bradlom. V Myjave bude tohtosezónna premiéra - ak všetko pôjde podľa plánu - v 7. kole 23. augusta proti majstrovskému Slovanu Bratislava.

 

"Momentálne sme vo fáze, keď nová tráva začína rásť. Budú nasledovať dokončovacie práce, dorobí sa logistika okolo štadióna, plochy, ktoré sú tesne späté s touto novou trávou. Doplní sa to umelou trávou, chodníkmi a ďalšími úpravami okolo štadióna. Vytvárajú sa takisto nové tréningové plochy na bývalých oblúkoch tohto štadióna. Sklz máme asi dva - tri pre počasie, inak ideme v časovom harmonograme. Tráva by mala byť pripravená na hru začiatkom augusta, stopercentne na prvý majstrovský zápas, ktorý by sa tu mal hrať 23. augusta so Slovanom Bratislava, keď sa oficiálne otvorí vynovený štadión. V tejto fáze máme pripravené aj projekty, kde by sa mala v budúcnosti rozšíriť hlavná A-tribúna, zastrešiť sektor hostí, aby dostal primeranú kultúru, ktorú si hosťujúci fanúšikovia zaslúžia. Kapacita tribúny sa zvýši približne o 380 miest, pribudnú priestory, ktoré sú nevyhnutné, aby tento štadión po schválení delegátmi UEFA - ako štadión 2. kategórie - mohol slúžiť aj predkolám zápasov UEFA," uviedol na marto tretej etapy rekonštrukcie myjavského štadióna športový riaditeľ klubu Jaroslav Krč-Šebera. 

 

Myjavčania počas prípravného obdobia odohrali šesť zápasov, z ktorých päť vyhrali. Neuspeli len s prvoligistami z ČR Jihlavou a Brnom. "Letná príprava bola krátka. Prvý a druhý týždeň na sústredení boli zoznamovacími. Jediným vážnejším problémom bolo, že sme mali zranených hráčov, ktorí na začiatku prípravy trénovali individuálne. Postupne sa aj oni zapájali do tréningového procesu a prípravných zápasov. S podmienkami na prípravu môžem vyjadriť maximálnu spokojnosť. Až samotná súťaž ukáže, ako sme sa pripravili na ligu. Niečo iné je príprava a niečo iné ostré zápasy. Som však presvedčený, že sme dobre pripravení," doplnil kouč Peter Gergely. 

 

Novými tvárami Spartaka Myjava sú Lukáš Urminský, Ivan Múdry, Denis Švec, Richard Čiernik (všetci MFK Dubnica), Peter Jánošík, Marek Kuzma (obaja Slovan Bratislava), Roman Sirota (Kostolište), Radoslav Ciprys (Spartak Trnava), Peter Sládek (návrat z hosťovania), Peter a Pavol Sivákovci (príchod z dorastu). Naopak, káder opustili Erik Jurica, Ondrej Neoveský, Matej Kováč, Ľubomír Urgela, Matej Siva a Lukáš Bruško. 

Kapitánom mužstva bude brankár Peter Solnička. "Budem sa snažiť viesť mužstvo čo najlepšie. Motivovať ich, povzbudzovať, hnať dopredu, usmerňovať a viesť ich aj mimo ihriska," doplnil 32-ročný Solnička. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies