MV SR plánuje nakúpiť rýpadlá za viac ako dva milióny eur

NETKY.SK • 22 November 2015, 10:26 • 2 min
MV SR plánuje nakúpiť rýpadlá za viac ako dva milióny eur

BRATISLAVA - Ministerstvo vnútra SR plánuje nakúpiť osem transportných prostriedkov na pohyb v ťažko dostupnom teréne v hodnote 2.164.000 eur. Oznámenie o výsledku verejného obstarávania zverejnili na stránke Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO).

slovakia

left justify in out

Rezort vnútra predpokladá, že nakúpi osem rýpadiel s podvozkom tvoreným pohyblivými nohami a ďalších osem kusov prípojných vozidiel na ich prepravu.

 

Rýpadlá majú široké možnosti využitia. „Transportný prostriedok na pohyb v ťažko dostupnom teréne má zabezpečiť ukladanie lomového kameňa na stabilizáciu brehov, ťažbu štrkových nánosov pre zabezpečenie dostatočnej prietokovej kapacity korýt alebo výkop nových vodných kanálov na odľahčenie zaplavovaných oblastí, lámanie ľadových krýh počas ľadových povodní, odstraňovanie naplavených predmetov, najmä kmeňov stromov, z korýt vodných tokov, odstraňovanie pňov s koreňovým systémom pre zvýšenie prietokovej kapacity,“ konštatuje sa okrem iného v Oznámení o výsledku verejného obstarávania.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies