Muži obžalovaní z hromadného znásilnenia študentky sú už pred súdom

NETKY.SK • 5 Február 2013, 12:58 • 2 min
Muži obžalovaní z hromadného znásilnenia študentky sú už pred súdom

Muži obžalovaní z hromadného znásilnenia študentky sú už pred súdom - Krimi Šesť týždňov po smrti znásilnenej 23-ročnej indickej študentky sa dnes začal proces s piatimi mužmi obžalovanými z brutálneho činu. V úvode procesu vypovedal priateľ obete, inform

slovakia

left justify in out

img

Šesť týždňov po smrti znásilnenej 23-ročnej indickej študentky sa dnes začal proces s piatimi mužmi obžalovanými z brutálneho činu. V úvode procesu vypovedal priateľ obete, informovala s odvolaním sa na právnych zástupcov obhajoby agentúra DPA.

Hlavného svedka 16. decembra v Naí Dillí spolu so študentkou po návšteve kina vlákali páchatelia do autobusu, kde ženu hromadne znásilnili a spolu s priateľom surovo zbili. Žena podľahla ťažkým zraneniam koncom decembra.

Proces, ktorý vedie nový osobitný súd v zrýchlenom konaní, sa koná za zatvorenými dverami. Piati muži sú obvinení z 13 trestných činov vrátane vraždy, hromadného znásilnenia, únosu, ničenia dôkazov a zločinného sprisahania. V prípade uznania vinnými im hrozí trest smrti.

Šiesty obvinený, ktorý sa podľa vyšetrovateľov správal mimoriadne brutálne, ešte nie je plnoletý. Postavia ho pred súd pre mladistvých, kde môže dostať trest najviac tri roky odňatia slobody.

Piati dospelí obžalovaní sa na predbežnom pojednávaní minulý týždeň označili za nevinných. Prokuratúra však tvrdí, že má jasné dôkazy. Vyšetrovatelia našli okrem iného stopy krvi obete na ich oblečení. Podľa žaloby sa v deň činu zišli na večeri a dohodli, že nájdu nejakú ženu, znásilnia ju a zabijú.

Nie je jasné, kedy v prípade môže padnúť právoplatný rozsudok. Proti verdiktu zrýchleného súdu sa obžalovaní môžu odvolať. Ak by ich odsúdili na smrť, môžu požiadať o milosť prezidenta.

V Indii naposledy popravili obesením v novembri jedného z páchateľov série teroristických útokov v Bombaji. Od činu po popravu uplynuli približne štyri roky.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies