Muž, ktorý vrazil autom do terasy pizzerie, bol obvinený z vraždy

NETKY.SK • 17 August 2017, 11:09 • 2 min
Muž, ktorý vrazil autom do terasy pizzerie, bol obvinený z vraždy

PARÍŽ - Francúzske úrady v stredu predbežne obvinili z vraždy muža, ktorý v pondelok večer autom zámerne vrazil do terasy pizzerie vo francúzskej obci Sept-Sorts a spôsobil tým smrť 13-ročného dievčaťa.

slovakia

left justify in out

Ďalších 13 ľudí utrpelo pri tomto incidente zranenia. Informovala o tom agentúra AP. Obvinenie prišlo po tom, čo z psychiatrickej expertízy vyplynulo, že 32-ročný podozrivý, ktorého meno úrady neuviedli, spáchal svoj skutok v príčetnom stave a preto môže byť za svoje konanie trestne zodpovedný, uvádza sa vo vyhlásení prokuratúry v meste Meaux.

 

Prokurátor Éric de Valroger spresnil, že muž čelí obvineniu z vraždy za priťažujúcich okolností, pokusu o vraždu za priťažujúcich okolností a z vedenia motorového vozidla pod vplyvom omamných látok. Zopakoval tiež, že mužove výpovede sú stále "nekoherentné" a stále nie je jasné, prečo autom zišiel z cesty a vrazil do reštaurácie, kde sa v tom čase - na terase i vnútri - nachádzalo spolu zhruba 30 ľudí. Teroristický čin však prokuratúra vylúčila.

 

De Valroger na tlačovej konferencii v utorok zverejnil výsledky laboratórnych testov, ktoré svedčia o tom, že podozrivý pred svojím činom konzumoval návykové látky, ale nie alkohol. Užil aj väčšie množstvo liekov proti bolesti.

 

Muž vyšetrovateľom povedal, že deň pred útokom - uplynulú nedeľu - chcel spáchať samovraždu, pričom užil veľa liekov. Podľa prokurátora sa v pondelok opäť rozhodol pokúsiť si vziať život, ale "iným spôsobom". Počas výsluchu vyhlásil, že takto "by sa mohol dostať do bezpečia vo väzení".

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies