MŠK Žilina doma vysoko rozstrieľala Michalovce

NETKY.SK • 11 December 2016, 18:51 • 2 min
MŠK Žilina doma vysoko rozstrieľala Michalovce

ŽILINA - Futbalisti Žiliny korunovali vydarenú jesennú časť Fortuna ligy 2016/2017 nedeľňajším domácim triumfom 7:1 nad Michalovcami.

slovakia

left justify in out

Mužstvo spod Dubňa sa od úvodu schuti pustilo do súpera a už v 9. min otvoril skóre duelu Špalek. V 23. min sa center domácich odrazil od brániaceho Podhorina až do bránky hostí a Žilina viedla 2:0. Ešte pred prestávkou pridali góly domáceho kolektívu Haskič a Hlohovský, hneď po zmene strán opäť Haskič a Hlohovský upravili už na 6:0. Za hostí skorigoval v 83. min E. Mensah.


Filip Hlohovský v nedeľu dosiahol trinásty a štrnásty ligový gól v tejto sezóne a je na čele hodnotenia kanonierov, druhý je jeho klubový spoluhráč Michal Škvarka s desiatimi presnými zásahmi.


Žilinčania sú po jeseni na čele fortunaligovej tabuľky s 50 bodmi, pred druhou Podbrezovou má náskok 12 bodov. Michalovce, ktoré prehrali tretí duel FL za sebou, sú s 22 bodmi priebežne na 7. mieste.

Futbal - Fortuna liga 2016/2017 - 19. kolo - nedeľa:

MŠK Žilina - MFK Zemplín Michalovce 7:1 (4:0)
Góly: 30. a 48. Haskič, 32. a 52. Hlohovský, 9. Špalek, 23. Podhorin (vlastný), 90.+ Kaša - 83. E. Mensah, bez kariet, rozhodujú: Horváth - Ádám, Žákech, 1757 divákov

Zostavy:
Žilina: Volešák - Mabouka, Vavro (77. Kaša), Králik, Letič - Káčer (70. Cociuc), Iván Santiago Díaz, Škvarka - Špalek (59. L. Jánošík), Haskič, Hlohovský


Michalovce: P. Macej - Koscelník, Podhorin (46. Regáli), Lazarus, Sipľak, Šimčák - I. Žofčák (46. Tereščenko), S. Danko, Grič - Kunca, E. Mensah
 

Adrián Guľa, tréner Žiliny: "Gratulujem chlapcom, nielen k výsledku, ale aj kvalitnému výkonu za významnej podpory fanúšikov. V takejto atmosfére, ktorú vytvárali nielen dnes, ale celú jeseň sa dá hrať naplno celý zápas. Chlapci hrali s vášňou, tímovo, boli dostatočne efektívni. Mali sme loptu pod kontrolou, mali sme motiváciu vyhrať a potešiť fanúšikov a rodinných príslušníkov. Je to odmena aj za klubovú prácu. Ďakujem chlapcom za výkon a teším sa na ďalšie zápasy."

 

Anton Šoltis, tréner Michaloviec: "Ťažko sa mi hodnotí zápas, chceli sme Žiline, ktorá je v laufe, trochu sťažiť stretnutie a snažiť sa prekvapiť. Chceli sme v prvom polčase vychádzať z dobrej defenzívy, zmenili sme štýl, ale nezvládli sme to. Za stavu 0:0 a 1:0 sme mali šancu zápas zdramatizovať, ale nepodarilo sa nám to a po druhom góle domácich už bolo po zápase. Domáci potvrdili, že im prvé miesto patrí zaslúžene. Chceli sme ešte v druhom polčase niečo urobiť s výsledkom, ale súper nás prevyšoval vo všetkom. Potrebujeme sa posúvať ďalej, ale celkovo je s jeseňou spokojnosť. Chlapci aspoň videli, kam sa treba posunúť."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies