MS2018: Belgickí červení diabli sa budú spoliehať na skúsenosti, Japonci sa chcú presadiť svojou hrou

NETKY.SK • 2 Júl 2018, 11:29 • 2 min
MS2018: Belgickí červení diabli sa budú spoliehať na skúsenosti, Japonci sa chcú presadiť svojou hrou

ROSTOV NAD DONOM - Belgickí futbalisti sú pred pondelňajším zápasom osemfinále XXI. majstrovstiev sveta v Rusku (14. júna - 15. júla) proti tímu Japonska v pozícii veľkého papierového favorita.

slovakia

left justify in out

Niet sa čomu diviť, v rebríčku FIFA sú na 3. pozícii a v základnej G-skupine "mundialu" nestratili v konkurencii Anglicka, Tuniska a Panamy ani bod. Na druhej strane, Japonci sú v spomenutom renkingu až na 61. mieste a do osemfinále prenikli ako druhé najlepšie mužstvo "háčka". Pri zhodnom počte bodov s tretím Senegalom (4) hralo v prospech Japonska kritérium fair-play. Osemfinálový duel v Rostove nad Donom píska senegalský hlavný rozhodca Malang Diedhiou, výkop je stanovený na 20.00 h SELČ.

V prípade "červených diablov" sa očakáva, že v konfrontácii s ázijským protivníkom budú dominantnejším mužstvom s častejším držaním lopty. "Japoncov sa nebojíme. Dôležité bude eliminovať ich silné stránky. Nezameriavame sa na vysoké čísla v držaní lopty, najdôležitejšie bude to, čo s ňou dokážeme vymyslieť," vyhlásil belgický kouč Roberto Martínez na predzápasovej tlačovej konferencii. "Očakávam ťažký zápas. Budeme musieť byť maximálne sústredení, pretože Japonci sú schopní narobiť nám problémy," doplnil podľa webu fourfourtwo.com 44-ročný Španiel.

Belgičania sa na ostatných MS 2014 v Brazílii predstavili medzi najlepšou osmičkou. Podľa krídelníka anglického klubu FC Chelsea Edena Hazarda môže toto belgické mužstvo na šampionáte v Rusku dosiahnuť veľký úspech."Väčšina našich hráčov je na vrchole svojej kariéry. Máme mnoho skúseností, čo sa môže hodiť v dôležitých chvíľach ako osemfinále MS," myslí si 27-ročný rodák z La Louviére.

Mužstvá na seba natrafili aj v skupinovej časti MS 2002. Zápas sa vtedy skončil remízou 2:2 a do osemfinále preniklo Belgicko aj spoluorganizátorská krajina "mundialu" Japonsko. Tím z Beneluxu hral v minulosti na scéne MS proti súperom z Ázie dovedna šesťkrát. Zaznamenal tri víťazstvá, dve remízy a raz prehral.

 

"Myslím si, že Japonsku sa na týchto MS darí celkom dobre. Vyhralo nad Kolumbiou, tento výsledok musíme brať do úvahy. Poznám niektorých hráčov. Nastúpil som proti Keisukemu Hondovi a Jutovi Nagatomovi. Hrali vo veľkých kluboch. Máme pred Japonskom rešpekt. Rozhodne si nemyslíme, že ľahko zvíťazíme," povedal pre The Japan Times neapolský útočník Dries Mertens.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies