MS17: Štyrom Slovákov zisťovala FIFA vek za pomoci magnetickej rezonancie

NETKY.SK • 25 Október 2013, 14:36 • 2 min
MS17: Štyrom Slovákov zisťovala FIFA vek za pomoci magnetickej rezonancie

ABÚ ZABÍ - Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) podrobila pred začiatkom svetového šampionátu štvoricu slovenských futbalových reprezentantov do 17 rokov Tomáša Vestenického, Andreja Kadleca, Šimona Kupca a Filipa Lesniaka vyšetreniu magnetickou rezonanciou z dôvodu určenia ich presného veku.

slovakia

left justify in out

"Toto vyšetrenie sa robí na základe nestabilných údajov o narodení hráčov, najmä z afrických a ázijských krajín. Bolo zistené, že za mužstvá hrávali hráči nielen tejto vekovej kategórie do 17 rokov, ale aj starší. V minulom období boli asi tri či štyri prípady, na základe ktorých FIFA vyšla v ústrety verifikácii správneho veku hráčov do 17 rokov pomocou magnetickej rezonancie," vysvetľuje na oficiálnej stránke Slovenského futbalového zväzu (SFZ) lekár slovenskej výpravy Jozef Mada.

"Spolu s doktorom a ďalšími troma spouhráčmi sme išli na kliniku, kde nás predstavili doktorovi z FIFA. Postupne si nás volali, v miestnosti sme si ľahli na stôl a ležali sme tam asi 10 minút. Za tento čas to nejako zistili," uviedol k vyšetreniu zatiaľ najlepší strelec Slovenska na šampionáte, štvorgólový Tomáš Vestenický.

Výsledky z testov FIFA zatiaľ nie sú známe, realizačný tím Slovenska však nedostal v doterajšom priebehu šampionátu žiadne upozornenie o nepovolenom štarte hráča. Vyhodnotenie tohto vyšetrenia môže trvať podľa ďalších informácií aj niekoľko týždňov, možno až mesiacov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies