Letná škola Studia Academica Slovaca privíta 113 záujemcov z 24 krajín sveta

NETKY.SK • 29 Júl 2023, 12:00 • 2 min
Letná škola Studia Academica Slovaca privíta 113 záujemcov z 24 krajín sveta

BTATISLAVA - Letná škola slovenského jazyka a kultúry Studia Academica Slovaca (SAS) privíta v Bratislave 113 záujemcov z 24 krajín sveta.

slovakia

left justify in out

Uskutoční sa od 31. júla do 18. augusta pod záštitou Univerzity Komenského (UK). V poradí 59. ročník sa okrem prezenčnej formy bude konať aj online. Účastníci absolvujú jazykové kurzy a konverzácie na rôznych úrovniach pokročilosti. Okrem toho je v ponuke aj kurz pre pokročilých zameraný na literárnovednú interpretáciu súčasných literárnych textov. Súčasťou vzdelávacieho programu je tiež kultúrno-vzdelávací program zahŕňajúci rôzne exkurzie.

 

Témou tohto ročníka je "(Ne)fungovanie systému v jazyku, kultúre a spoločnosti", ktorá sa bude odrážať v popoludňajších odborných prednáškach. Účastníkom sprostredkujú súčasný lingvistický, literárnovedný a etnologický výskum a zreflektujú aktuálne kultúrno-spoločenské udalosti a výročia významných osobností slovenskej vedy a kultúry.

Letná škola SAS, považovaná za najstaršiu letnú univerzitu pre štúdium slovenčiny ako cudzieho jazyka na Slovensku, začala už v roku 1965. Medzi účastníkmi prevládajú študenti slovenského a iných slovanských jazykov, vzdelávajúci sa na univerzitách v zahraničí, ale tiež prekladatelia, tlmočníci, kultúrni pracovníci a ďalší.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: TASR. Univerzita Komenského Foto: TASR
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies