Moskovský súd zamietol odvolanie ukrajinskej pilotky Savčenkovej

NETKY.SK • 2 Júl 2015, 10:27 • 2 min
Moskovský súd zamietol odvolanie ukrajinskej pilotky Savčenkovej

KYJEV - Mestský súd v ruskej metropole Moskva zamietol odvolanie zadržiavanej ukrajinskej pilotky a poslankyne Nadije Savčenkovej, ktorá je obvinená z účasti na vražde dvoch ruských novinárov. Oznámila to dnes ukrajinská agentúra Ukrinform.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Savčenkovej právnici sa odvolali voči predchádzajúcemu rozhodnutiu súdu, ktorý zamietol jej žiadosť o prepustenie na slobodu. Moskovský súd 10. júna tohto roku rozhodol o predĺžení vyšetrovacej väzby až do 30. septembra. Tento týždeň v stredu sudca Savčenkovej odvolanie zamietol.


Námietky obhajoby, že Savčenková má ako poslankyňa Parlamentného zhromaždenia Rady Európy (PACE) imunitu, sudca opäť neuznal. Táto norma podľa neho nemá s pojednávaným prípadom nič spoločné, keďže Savčenková získala štatút poslankyne až niekoľko mesiacov po zadržaní a začatí trestného a súdneho konania.


Savčenková (34), ktorá je od vlaňajšieho novembra aj poslankyňou ukrajinského parlamentu, je v Rusku obvinená z údajného zabitia dvoch ruských novinárov, ako aj z protizákonného prekročenia štátnej hranice a pokusu o vraždu ďalších piatich ľudí.


Ukrajinská pilotka je zoslabnutá dlhodobou hladovkou na protest proti jej zadržiavaniu v Rusku. Všetky obvinenia vznesené voči nej ruskými úradmi označuje za politicky motivované.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies