Mogheriniová sa stretne s Netanjahuom aj Abbásom

NETKY.SK • 20 Máj 2015, 07:10 • 2 min
Mogheriniová sa stretne s Netanjahuom aj Abbásom

BRUSEL - Šéfka zahraničnej politiky Európskej únie Federica Mogheriniová cestuje na Blízky východ, kde sa stretne s izraelským premiérom.

slovakia

left justify in out

Benjaminom Netanjahuom a palestínskym prezidentom Mahmúdom Abbásom. Počas svojej návštevy v stredu a vo štvrtok prediskutuje "bilaterálne vzťahy ako aj vyhliadky na blízkovýchodný mierový proces," uviedla jej kancelária. V predvečer cesty Mogheriniová povedala, že Európska únia chce zohrávať aktívnejšiu rolu pri dosahovaní mieru medzi Izraelom a Palestínčanmi. "Moja návšteva má politický význam," poznamenala na tlačovej konferencii po pondelňajšom rokovaní s ministrami zahraničia EÚ o Blízkom východe v Bruseli.

 

Niektorí európski diplomati si myslia, že Mogheriniová vidí šancu pre európsku diplomaciu v momentálnej absencii výraznejších snáh zo strany Washingtonu, keďže prezidenta Baracka Obamu čaká už len posledných 18 mesiacov vo funkcii. Talianska politička, ktoré sa postavila do čela európskej diplomacie v novembri, už vtedy povedala, že chce spraviť z pokroku v mierovom procese na Blízkom východe prioritu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies