Mníchovský útočník má napodobňovateľov, jeho kamaráta prepustili na slobodu

NETKY.SK • 25 Júl 2016, 18:08 • 2 min
Mníchovský útočník má napodobňovateľov, jeho kamaráta prepustili na slobodu

MNÍCHOV - Vyšetrujúci sudca nevyhovel žiadosti prokuratúry o uvalenie väzby na 16-ročného kamaráta útočníka z Mníchova, ktorého nemecká polícia zadržala v nedeľu večer pre podozrenie, že mohol vedieť o plánovaní piatkovej večernej streľby v jednom z nákupných centier bavorskej metropoly.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Vyplýva to z informácií nemeckých elektronických médií, podľa ktorých však tento tínedžer čelí na slobode vyšetrovaniu pre podozrenie z neoznámenia zámeru spáchať trestný čin.

 

 

 

Mladíka, ktorý sa na polícii prihlásil sám krátko po kamarátovom útoku, zadržali po tom, čo odhalili protirečenia v jeho výpovediach.


Vyšetrujúci sudca však dnes nedospel k záveru, že by jestvoval dôvod na uvalenie väzby, ktoré prokuratúra iniciovala kvôli obavám z marenia vyšetrovania, či dôvodné podozrenie z teroristických aktivít.


Nemecká polícia síce varovala pred činmi napodobňujúcimi piatkový útok, avšak na sociálnych sieťach sa i dnes objavili záhadné pozvania pripomínajúce to páchateľovo z piatka.


Tentoraz neznáma osoba pozývala napríklad do bavorského Regensburgu, a to tiež pred zariadenie siete rýchleho občerstvenia v nákupnom centre. Navyše boli formulácie výzvy veľmi podobné ako v prípade piatkovej iniciatívy neskoršieho útočníka.


Policajti sa preventívne rozmiestnili tak v tomto nákupnom zariadení, ako aj jeho okolí, informovalo policajné prezídium Horného Falcka.


Bezpečnostné zložky varovali všetkých podobne aktívnych prispievateľov na sociálnych sieťach, že sa pri identifikácii vystavujú trestnému stíhaniu.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies