Miroslav Lajčák sa stretol s predsedami VZ OSN, radili novému kolegovi

NETKY.SK • 18 Júl 2019, 7:11 • 2 min
Miroslav Lajčák sa stretol s predsedami VZ OSN, radili novému kolegovi

NEW YORK - Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky Miroslav Lajčák sa včera zúčastnil dôležitých rokovaní Valného zhromaždenia OSN v New Yorku.

slovakia

left justify in out

Stretol sa tu s predsedníčkou aktuálneho 73. zasadnutia Valného zhromaždenia OSN Maríou Fernandou Espinosovou Garcésovou, so zvoleným predsedom nastávajúceho 74. zasadnutia VZ OSN Tijjanom Muhammadom-Bandem, i s ďalšími dvoma bývalými predsedami Josephom Deissom a Petrom Thomsonom (65. a 71. VZ OSN).

 

Kolegovia spoločne debatovali ohľadom osobných skúseností, ale aj o tom, ako by bolo možné posilniť Valné zhromaždenie. Chceli by predovšetkým posilniť inštitucionálnu pamäť úradu predsedu Valného zhromaždenia, o zabezpečiť efektívne odovzdávanie úradu, ako aj o koordináciu tohto úradu s hlavnými orgánmi OSN. Toto stretnutie však prebehlo predovšetkým s jedným cieľom – odovzdať skúsenosti a rady novozvolenému predsedovi 74. VZ OSN Muhammadovi-Bandemu.

 

img

 

V tejto súvislosti sa Miroslav Lajčák vyjadril, že najdôležitejšie je, aby osobné priority predsedu zodpovedali tomu, čo bude chcieť dosiahnuť ako predseda. „Implementácia vlastných priorít napĺňaním určeného mandátu je najefektívnejší spôsob realizácie svojich cieľov a vízii,“ uviedol Lajčák, ktorý pôsobil ako predseda 72. VZ OSN od septembra 2017 do septembra 2018.

 

 

Funkcia predsedu rotuje každý rok medzi piatimi regionálnymi skupinami členských štátov OSN.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona