Ministri vnútra EÚ sa o prerozdeľovani utečencov v Európe nedohodli

NETKY.SK • 22 Apríl 2016, 08:20 • 2 min
Ministri vnútra EÚ sa o prerozdeľovani utečencov v Európe nedohodli

LUXEMBURG - Ministri vnútra členských krajín Európskej únie sa dnes nedohodli na konkrétnom prerozdelení sýrskych utečencov z Turecka.

slovakia

left justify in out

Holandský návrh, ktorý predpokladal presne stanovené kvóty na obdobie nadchádzajúcich štyroch mesiacov, nezískal dnes na stretnutí šéfov rezortov vnútra v Luxemburgu dostatočnú podporu. A proti boli nielen krajiny strednej a východnej Európy, informoval rakúsky verejnoprávny rozhlas ORF.

 

"Mnohé členské krajiny preukázali vôľu urobiť tak, ale nie sme ešte tak ďaleko," citovalo médium holandského ministra pre migráciu Klaasa Dijkhoffa, predstaviteľa úradujúcej predsedníckej krajiny únie. "Musíme ďalej pracovať, aby sme dosiahli výsledok, ktorý si želáme," dodal holandský minister.

 

Podľa Dijkhoffových slov sa však účastníci dnešných rokovaní zhodli na podobe legislatívy umožňujúcej vznik a pôsobenie spoločnej európskej pobrežnej a pohraničnej stráže.

 

Ministri dnes v Luxemburgu nenašli konsenzus ani o jedinom z variantov Európskej komisie pre vytvorenie budúceho stáleho mechanizmu prerozdeľovania utečencov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies