Ministri budú hovoriť o nedostatku zdravotníkov na Slovensku

NETKY.SK • 5 September 2018, 07:15 • 2 min
Ministri budú hovoriť o nedostatku zdravotníkov na Slovensku

BRATISLAVA - Vláda sa na stredajšom rokovaní bude zaoberať nedostatkom zdravotníkov na Slovensku.

slovakia

left justify in out

Ministri sa opäť stretnú po týždňovej prestávke. Štát chce vyriešiť nedostatok zdravotných sestier finančnou motiváciou počas ich štúdia.

 

Po novom by sa o takzvaný stabilizačný príspevok mohli uchádzať študenti vysokých škôl v bakalárskom študijnom programe ošetrovateľstvo v dennej forme štúdia, v roku 2018 aj súčasní študenti druhého a tretieho ročníka. Ministerstvo zdravotníctva a rezort školstva, ktoré na návrhu spolupracujú, si uvedomujú, že štát musí zapracovať, aby zabránil odlevu zdravotného personálu do zahraničia.

 

Rezort zdravotníctva nateraz plánuje upustiť od plánu obmedziť zisk zdravotných poisťovní. Návrh zákona o verejnom zdravotnom poistení a o zdravotných poisťovniach mal pôvodne predložiť na rokovanie vlády v septembri. O jeho zrušení budú ministri rozhodovať počas stredajšieho rokovania. Rezort tento krok odôvodňuje rozsudkom o fungovaní zdravotných poisťovní. Na Súdnom dvore EÚ v Luxemburgu vo februári so svojím podnetom uspeli súkromné zdravotné poisťovne Dôvera a Union ZP vo veci nedovolenej štátnej pomoci v prípade Spoločnej zdravotnej poisťovne a Všeobecnej zdravotnej poisťovne.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies