Ministerstvo zahraničných vecí zakázalo vstup "nepriateľsky naladeným" politikom z Litvy do Ruska

NETKY.SK • 29 Apríl 2018, 16:58 • 2 min
Ministerstvo zahraničných vecí zakázalo vstup "nepriateľsky naladeným" politikom z Litvy do Ruska

MOSKVA - Moskva, v reakcii na aktivity Vilniusu, zakázala nepriateľským občanom Litvy navštívit Rusko, informuje ministerstvo informácií a tlače ministerstva zahraničných vecí. Informuje RIA Novosti.

slovakia

left justify in out

"Ako už je známe, nie je v pravidlách ruskej strany zostať dlžný partnerom, v súvislosti s ich provokatívnymi činnosťami," uviedlo vo vyhlásení Ministerstvo zahraničných vecí. 
     

Opatrenia sú prijaté na zákonom, ktorý je podobný americkému "Magnitskému aktu". V "stop-liste" sú litovskí politici, poslanci a politológovia, ktorí otvorene zaujali protiruskú pozíciu. 
     

Na oddelení zároveň poznamenali, že čierna listina ostáva otvorená a môže zahrnúť ďalších verejných činiteľov, ktorí budú demonštrovať otvorene rusofóbiu.
     

V novembri roku 2017 prijal Litovský parlament zákon podobný americkému "Magnitskému aktu". Dokument zakazuje vstup do republiky cudzincov spájaných s korupciou, prianím špinavých peňazí, alebo zákaz tým, ktorí porušujú ľudské práva. Zákon vstúpil do platnosti v januári.  V publikovanej verzii, bolo zahrnutých 49 Rusov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies