Ministerstvo obrany Čínskej ľudovej republiky vyjadrilo protest k vyhláseniam Spojených štátov o "čínskej jadrovej hrozbe"

NETKY.SK • 5 Február 2018, 06:00 • 2 min
Ministerstvo obrany Čínskej ľudovej republiky vyjadrilo protest k vyhláseniam Spojených štátov o "čínskej jadrovej hrozbe"

PEKING - Oficiálny predstaviteľ Ministerstva obrany ČĽR Zhen Guogiang, vyzýva Washington vzdať sa od myslenia z časov studenej vojny a riadne ohodnotiť strategické plány Číny. Informuje TASS.

slovakia

left justify in out

Čína vyjadruje protest v súvislosti s obvineniami Spojených štátov o nadmernom zvýšení jadrového arzenálu ČĽR a existencii "čínskej jadrovej hrozby". O tom vyhlásil v nedeľu oficiálny predstaviteľ Ministerstva obrany Čínskej ľudovej republiky Zhen Guogiang.

 

Podľa slov Zhen Guogiang, ČĽR stále dodržiava mierovú cestu rozvoja, pričom si vyhradzuje právo na národnú obranu. "Za žiadnych okolnosti nepoužijeme jadrové zbrane prvý," zdôraznil oficiálny predstaviteľ čínskeho vojenského oddelenia. "Spojené štáty disponujú najväčšími zásobami jadrových zbraní. Dúfame, že americká strana sa vzdá myslenia z doby studenej vojny a správne ohodnotí strategické plány ČĽR," zhrnul Zhen Guogiang .

 

Predtým, stála zástupkyňa Spojených štátov OSN Nikki Haley obvinila Rusko a Čínu zo "zvýšenia arzenálov jadrových zbraní, zatiaľ čo USA pracovali nad ich likvidáciou".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies