REPORTÁŽ: Takto chutí zlato! Volko by odbehol finále, aj keby si mal utrhnúť sval

NETKY.SK • 5 Marec 2019, 16:05 • 2 min
REPORTÁŽ: Takto chutí zlato! Volko by odbehol finále, aj keby si mal utrhnúť sval

BRATISLAVA - Slovenský atlét Ján Volko sa vrátil z 35. halových majstrovstiev Európy v škótskom Glasgowe so širokým úsmevom na tvári. V šprinte na 60 metrov si vybojoval zlatú medailu, cesta k nej však bola veľmi náročná.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Minúty neistoty po semifinálovom behu

Po víťaznom semifinálovom behu pocítil bolesť v ľavom zadnom stehennom svale, ktorý ho trápil už pred šampionátom. "Začal som rozmýšľať, či vôbec na finále nastúpim. Ale  odbehol by som to aj keby si mal utrhnúť sval. Cítil som to aj pri rozcvičke, ale adrenalín urobil svoje a vydržalo to. Víťazstvo sa rodilo veľmi ťažko, bolo v ňom najviac bolesti a starostí. Je však o to krajšie a som šťastný, že to takto dopadlo.," povedal na utorňajšej tlačovej konferencii čerstvý majster Európy. Volko už pred dvoma rokmi na HME v Belehrade získal striebro.

 

Fantastický úspech slovenskej atletiky! Ján Volko sa stal halovým majstrom Európy

 

Skvelú prácu odviedol aj Volkov tím

Semifinále a finále delila od seba len necelá hodina a pol. Volkov zdravotný stav skontrolovala pred nedeľňajším večerným bojom o medaily fyzioterapeutka Jana Závacká, ktorá mu spoločne s trénermi Naďou Bendovou a Róbertom Kresťankom dodala psychické sily. "Veľmi im ďakujem za podporu. Ubezpečovali ma, že mi sval vydrží. Bol som neskutočne šťastný, že som to dobehol. Pri pohľade na tabuľu po finále som pocítil veľkú radosť a bol som neskutočne vďačný. Prvoradá však pre mňa nie je zlatá medaila, ale to, že je na mňa hrdá rodina. To je najdôležitejšie," opísal študent telekomunikácií na FEI Slovenskej technickej univerzity v Bratislave.

 

img

 

Zranenie bude Volko konzultovať so špecialistami

"Budeme musieť asi vycestovať za špičkovými odborníkmi do zahraničia, keďže na Slovensku nepoznáme nikoho, kto by sa týmito problémami zaoberal. Máme nejaké kontakty, tak verím, že všetko dobre dopadne," uviedol historicky druhý atletický majster Európy v hale zo Slovenska. Pred 12 rokmi dosiahol v Birminghame rovnaký úspech guliar Mikuláš Konopka.

 

Snom je olympiáda

Dvadsaťdvaročný šprintér vyslovil aj svoje najväčšie želanie. "Mám jeden nesplnený sen a cieľ, je ním olympiáda. Bude to veľmi náročné pre iný systém kvalifikácie. Verím však, že by tadiaľ cestička mohla viesť."

 

Zväzový šéftréner sa nepriamo obrátil aj na predstaviteľov vlády, resp. ministerstva, pod ktoré patrí šport. "Verím, že Jankovo vystúpenie bude docenené aj ľudmi z ministerstva školstva, keďže 60 m v hale sa u nich nepočíta. Je to však disciplína porovnateľná so stovkou. Úspechov z minulosti nie je veľa, ale ak sa zlepší infraštruktúra, v budúcnosti ich môže byť viac," vyhlásil Pupiš a ešte pokračoval: "Nechceme viesť vojnu s ministerstvom, ale hľadať racionalitu v interpretácii kritérií. Šesťdesiatka v hale je braná ako stovka vonku, podľa renkingu či v rámci nominácie na OH. Chceme, aby to aj u nás bolo rovnocenné," šéftréner Slovenského atletického zväzu (SAZ) Martin Pupiš.

 

 

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies